Close
Bejelentette a miniszterelnök: Kötelezően át kell állni a távmunkára Franciaországban

Bejelentette a miniszterelnök: Kötelezően át kell állni a távmunkára Franciaországban

Szélsebesen terjed az omikron-variáns, ezért Jean Castex francia miniszterelnök válságtanácskozást hívott össze, majd új korlátozó intézkedéseket jelentett be.

A francia miniszterelnök a BBC beszámolója szerint sajtótájékoztatóján egy befejezetlen filmnek nevezte a világjárványt, aminek kezelése új intézkedéseket igényel.

Bár szilveszterre nem vezettek be kijárási tilalmat, az új korlátozások így is rendkívül szigorúak.

Január 3-tól többek között kötelező a home office-ra való átállás azon munkakörök esetében, ahol ez megoldható. A beltéri rendezvényeket kétezer főig rendezik meg, a kültéri eseményeket ötezer főben maximalizálják, valamint a szórakozóhelyek is bezárnak.

A döntéseket indokolhatja, hogy a hétvégén megdőlt egy negatív járványrekord az országban: szombaton egyetlen nap alatt százezer új megbetegedést regisztráltak.

(Forrás: BBC, fotó: Getty)

koronavírus | covid-19 | világjárvány | franciaország | pandémia

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram