Close
Ötszáz éves, rejtett freskókra bukkantak a világhírű palota felújítása során

Ötszáz éves, rejtett freskókra bukkantak a világhírű palota felújítása során

A festékrétegek mögött bújtak meg, de a restaurálás során előkerültek az ötszáz éves, reneszánsz kori freskók II. Albert monacói herceg palotájában.

A múlt héten nyitotta meg újra kapuit a monacói hercegi palota azt követően, hogy komplex restauráláson ment keresztül. A nagyközönség számára mostantól egészen október 15-ig látható reneszánsz kori freskókat 2015-ben fedezték fel a palota két évvel korábban megkezdett restaurálása során.

Julia Greiner, a palota vezető restaurátora szerint

ez a felfedezés merőben új művészettörténeti kontextusba helyezi mind magát az épületet, mind pedig a Grimaldi családot.

Ráadásul számos új kutatási projektet is elindított, és egy körülbelül negyven szakemberből álló csapatot is összehozott, akik az elmúlt nyolc évben a freskók feltárásán, állapotának megőrzésén dolgoztak.

Az 1197-ben épült monacói palotában a Grimaldi család lakott egészen 1297-óta. Az évszázadok során folyamatosan bővítették, felújították annak érdekében, hogy megfeleljen a változó korok divatjainak – ez lehet az egyik magyarázata annak, miért takarták el az eredeti freskókat.

(Forrás: RobbReport, fotók: Maël Voyer Gadin/Prince’s Palace Monaco)

freskó | palota | restaurálás | monaco

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom