Close
Ötszáz éves, rejtett freskókra bukkantak a világhírű palota felújítása során

Ötszáz éves, rejtett freskókra bukkantak a világhírű palota felújítása során

A festékrétegek mögött bújtak meg, de a restaurálás során előkerültek az ötszáz éves, reneszánsz kori freskók II. Albert monacói herceg palotájában.

A múlt héten nyitotta meg újra kapuit a monacói hercegi palota azt követően, hogy komplex restauráláson ment keresztül. A nagyközönség számára mostantól egészen október 15-ig látható reneszánsz kori freskókat 2015-ben fedezték fel a palota két évvel korábban megkezdett restaurálása során.

Julia Greiner, a palota vezető restaurátora szerint

ez a felfedezés merőben új művészettörténeti kontextusba helyezi mind magát az épületet, mind pedig a Grimaldi családot.

Ráadásul számos új kutatási projektet is elindított, és egy körülbelül negyven szakemberből álló csapatot is összehozott, akik az elmúlt nyolc évben a freskók feltárásán, állapotának megőrzésén dolgoztak.

Az 1197-ben épült monacói palotában a Grimaldi család lakott egészen 1297-óta. Az évszázadok során folyamatosan bővítették, felújították annak érdekében, hogy megfeleljen a változó korok divatjainak – ez lehet az egyik magyarázata annak, miért takarták el az eredeti freskókat.

(Forrás: RobbReport, fotók: Maël Voyer Gadin/Prince’s Palace Monaco)

freskó | restaurálás | monaco | palota

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom