Close
Ötszáz éves, rejtett freskókra bukkantak a világhírű palota felújítása során

Ötszáz éves, rejtett freskókra bukkantak a világhírű palota felújítása során

A festékrétegek mögött bújtak meg, de a restaurálás során előkerültek az ötszáz éves, reneszánsz kori freskók II. Albert monacói herceg palotájában.

A múlt héten nyitotta meg újra kapuit a monacói hercegi palota azt követően, hogy komplex restauráláson ment keresztül. A nagyközönség számára mostantól egészen október 15-ig látható reneszánsz kori freskókat 2015-ben fedezték fel a palota két évvel korábban megkezdett restaurálása során.

Julia Greiner, a palota vezető restaurátora szerint

ez a felfedezés merőben új művészettörténeti kontextusba helyezi mind magát az épületet, mind pedig a Grimaldi családot.

Ráadásul számos új kutatási projektet is elindított, és egy körülbelül negyven szakemberből álló csapatot is összehozott, akik az elmúlt nyolc évben a freskók feltárásán, állapotának megőrzésén dolgoztak.

Az 1197-ben épült monacói palotában a Grimaldi család lakott egészen 1297-óta. Az évszázadok során folyamatosan bővítették, felújították annak érdekében, hogy megfeleljen a változó korok divatjainak – ez lehet az egyik magyarázata annak, miért takarták el az eredeti freskókat.

(Forrás: RobbReport, fotók: Maël Voyer Gadin/Prince’s Palace Monaco)

monaco | freskó | restaurálás | palota

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram