Ha csak egy salátát kóstolsz az ősszel, ez legyen az!

Egy fűszeres lencsesaláta akkor a legjobb, ha csicseriborsó és Halloumi is kerül bele.

Alacsony kalóriatartalma mellett viszonylag gyorsan, negyven perc alatt elkészíthető ez a fűszeres lencsesaláta, amelyet érdemes csicseriborsóval és grillezett Halloumival dúsítani, hogy igazán tartalmas és tápláló főételt kapjunk.

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 lilahagyma felaprítva
  • 20 dekagramm paradicsom feldarabolva
  • 2 teáskanál Harissa fűszerkeverék
  • 25 dekagramm lencse
  • ½ citrom leve
  • 1 tömb Halloumi ½ centiméter vastag szeletekre vágva
  • 40 dekagramm konzerv csicseriborsó lecsepegtetve és leöblítve
  • egy kis csokor petrezselyem durvára vágva
Dresszinghez:
  • 1 evőkanál tahini
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 2-3 teáskanál Harissa fűszerkeverék
  • 1 teáskanál méz1
  • ½ citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
Elkészítése:
  1. Főzzük meg a lencsét, csepegtessük le!
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg a hagymát! Adjuk hozzá a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet engedjen! Fűszerezzük Harissa keverékkel, tegyük hozzá a lencsét, a citromlevet! Főzzük össze két-három percig, majd húzzuk le tűzről, és hagyjuk kihűlni!
  3. Készítsük el a dresszinget! Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy megfelelő állaga legyen!
  4. A Halloumi szeleteket egyenként, száraz, tapadásmentes serpenyőben, vagy elektromos grillen süssük aranybarnára!
  5. Keverjük a csicseriborsót és az aprított petrezselyem felét a lencséhez!
  6. Tálaláskor a tányér aljára tegyük a salátát, rá az öntetet, majd a grillezett sajtszeleteket, végül pedig szórjuk rá a maradék petrezselymet!
Ez is érdekelhet:

vegetáriánus | halloumi | grill | vega | gasztronómia | sajt

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom