Close
Péntektől megnyílik Budapesten a Futuristic nevű kiállítás

Péntektől megnyílik Budapesten a Futuristic nevű kiállítás

Futuristic elnevezésű lakástextil-kollekcióját mutatja be Szigeti Szilvia a FUGA – Budapesti Építészeti Központban péntektől látható kiállításon.

A Futuristic textilkollekciót a huszadik század első évtizedeit meghatározó osztrák műhely, a Wiener Werkstätte, főként Koloman Moser és Josef Hoffmann munkái inspirálták.

Hatással volt rá Kandinszkij művei és Pedro Almodóvar 1990-es években készült filmjeinek látványos dekorativitása.

A FUGA – Budapesti Építészeti Központ

A Ferenczy Noémi-díjas Szigeti Szilvia alkotásaira komoly hatást gyakorolt Jaime Hayon spanyol művész-tervező munkássága is, akinek bútorai, tárgyai a különféle műfajok közötti átjárhatóságot hangsúlyozzák, a művészet, a dekoráció és a formatervezés közötti vékony határvonalon egyensúlyoznak. A kollekció létrejöttében jelentős szerepet játszott Ligeti György zeneszerző Musica ricercata című műve is.

Szigeti Szilvia szerint a kiállítandó kollekcióban tárgyiasult ritmusok, repetitív motívumok, kisebb és nagyobb formai egységek arra az elhatározásra ösztönözték, hogy a jövőben együttműködjön az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivállal. A tárlat csütörtöki megnyitója élőben követhető lesz a FUGA Youtube-csatornáján. A megnyitón közreműködik Horváth Balázs zeneszerző és Radnóti Róza zongoraművész is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál | Fuga | Szigeti Szilvia | Futuristic

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram