Close
Péntektől megnyílik Budapesten a Futuristic nevű kiállítás

Péntektől megnyílik Budapesten a Futuristic nevű kiállítás

Futuristic elnevezésű lakástextil-kollekcióját mutatja be Szigeti Szilvia a FUGA – Budapesti Építészeti Központban péntektől látható kiállításon.

A Futuristic textilkollekciót a huszadik század első évtizedeit meghatározó osztrák műhely, a Wiener Werkstätte, főként Koloman Moser és Josef Hoffmann munkái inspirálták.

Hatással volt rá Kandinszkij művei és Pedro Almodóvar 1990-es években készült filmjeinek látványos dekorativitása.

A FUGA – Budapesti Építészeti Központ

A Ferenczy Noémi-díjas Szigeti Szilvia alkotásaira komoly hatást gyakorolt Jaime Hayon spanyol művész-tervező munkássága is, akinek bútorai, tárgyai a különféle műfajok közötti átjárhatóságot hangsúlyozzák, a művészet, a dekoráció és a formatervezés közötti vékony határvonalon egyensúlyoznak. A kollekció létrejöttében jelentős szerepet játszott Ligeti György zeneszerző Musica ricercata című műve is.

Szigeti Szilvia szerint a kiállítandó kollekcióban tárgyiasult ritmusok, repetitív motívumok, kisebb és nagyobb formai egységek arra az elhatározásra ösztönözték, hogy a jövőben együttműködjön az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivállal. A tárlat csütörtöki megnyitója élőben követhető lesz a FUGA Youtube-csatornáján. A megnyitón közreműködik Horváth Balázs zeneszerző és Radnóti Róza zongoraművész is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Fürdőruhában az oltár felé – Ez 2022 legütősebb trendje
A Gucci és az Adidas visszahozza a retró-korszakot
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom