Close
Ez a gasztrotrend tetszeni fog minden kávérajongónak és teaimádónak

Ez a gasztrotrend tetszeni fog minden kávérajongónak és teaimádónak

New York mindig tíz lépéssel a világ előtt jár, legyen szó öltözködésről, művészetekről vagy gasztronómiáról. A pandémiás helyzet ellenére minden napra jut legalább tíz új étterem, kávézó nyitása, mi több, a szűkösebb helyeket mindenképp terasszal, kerttel bővítik. Pár napja megnyílt a Meno, melynek fő koncepciója, hogy frissen préselt gyümölcsöket vegyít kávéval, teával, vagy éppen sajttal.

Mindig van új a nap alatt, mindig kitalálnak valami ízletesebbet, látványosabbat, színesebbet vagy természetesebbet. Túl vagyunk gyömbér shoton, matcha lattén, kurkumás turmixon és eszpresszó-tonikon is, erre most érkezik egy amerikai újhullámos kávézó, amely már nem a specialty kávéval hódít, hanem valami egészen meglepővel. A manhattani Meno a gyümölcsöket adja hozzá a képlethez, méghozzá frissen préselve. Kávéba, teába, kis túlzással mindenbe.

A teljesen minimalistára vett, elegáns üzlet egy szalonnak is elmegy, éppen azért választották ezt a letisztult urbanista belsőt, hogy tényleg főként az italokon legyen a reflektorfény. Az első italkategóriájuk a kávét vegyíti a dzsússzal: citrom, jég és kávé, a kicsit már megszokottabb narancslé és kávé, majd az egzotikus ananász-kávé következik.

A teás változatok is izgalmasak: fekete tea, tej, tejszín és pekándió, vagy fekete tea, lila yamgyökér, tápiókagyöngyök találkoznak a poharakban. Melegen és hidegen is rendelhető a barackos oolong tea, tejjel, tejszínnel és pekánnal, vagy a méztea tejjel, kesudióval és tejszínnel.

A legextrémebb kategória a sajthabos gyümölcstea, ami első hallásra nem biztos, hogy szimpatikus, de ha abból indulunk ki, mennyire jól működnek például a tojáshabos koktélok, akkor bőven van rá esély, hogy a zöld tea–mangó–sajthab, vagy a zöld tea–eper–sajthab kombók is finomak, és gasztronómiai értékkel bírnak. Elvégre a sajttálakat is jó szőlővel, almával, eperrel vagy áfonyával támogatni.

Tehát itt tart most New York. Új szintre emelték az újhullámot, és csak arra vagyunk kíváncsiak, mikor jelennek meg itthon is a hasonló fantáziaitalok.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Meno)

FOLYTASD EZZEL
Története legjobbjaival, de csak korlátozott ideig kérhető menüsorral tért vissza a MÁK
Ez a csokoládés babkakoszorú a legjobb, ami egy esős napon történhet veled
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom