Ez a gasztrotrend tetszeni fog minden kávérajongónak és teaimádónak

New York mindig tíz lépéssel a világ előtt jár, legyen szó öltözködésről, művészetekről vagy gasztronómiáról. A pandémiás helyzet ellenére minden napra jut legalább tíz új étterem, kávézó nyitása, mi több, a szűkösebb helyeket mindenképp terasszal, kerttel bővítik. Pár napja megnyílt a Meno, melynek fő koncepciója, hogy frissen préselt gyümölcsöket vegyít kávéval, teával, vagy éppen sajttal.

Mindig van új a nap alatt, mindig kitalálnak valami ízletesebbet, látványosabbat, színesebbet vagy természetesebbet. Túl vagyunk gyömbér shoton, matcha lattén, kurkumás turmixon és eszpresszó-tonikon is, erre most érkezik egy amerikai újhullámos kávézó, amely már nem a specialty kávéval hódít, hanem valami egészen meglepővel. A manhattani Meno a gyümölcsöket adja hozzá a képlethez, méghozzá frissen préselve. Kávéba, teába, kis túlzással mindenbe.

A teljesen minimalistára vett, elegáns üzlet egy szalonnak is elmegy, éppen azért választották ezt a letisztult urbanista belsőt, hogy tényleg főként az italokon legyen a reflektorfény. Az első italkategóriájuk a kávét vegyíti a dzsússzal: citrom, jég és kávé, a kicsit már megszokottabb narancslé és kávé, majd az egzotikus ananász-kávé következik.

A teás változatok is izgalmasak: fekete tea, tej, tejszín és pekándió, vagy fekete tea, lila yamgyökér, tápiókagyöngyök találkoznak a poharakban. Melegen és hidegen is rendelhető a barackos oolong tea, tejjel, tejszínnel és pekánnal, vagy a méztea tejjel, kesudióval és tejszínnel.

A legextrémebb kategória a sajthabos gyümölcstea, ami első hallásra nem biztos, hogy szimpatikus, de ha abból indulunk ki, mennyire jól működnek például a tojáshabos koktélok, akkor bőven van rá esély, hogy a zöld tea–mangó–sajthab, vagy a zöld tea–eper–sajthab kombók is finomak, és gasztronómiai értékkel bírnak. Elvégre a sajttálakat is jó szőlővel, almával, eperrel vagy áfonyával támogatni.

Tehát itt tart most New York. Új szintre emelték az újhullámot, és csak arra vagyunk kíváncsiak, mikor jelennek meg itthon is a hasonló fantáziaitalok.

Ez is érdekelhet:

Elmeséljük, mi az a mocktail, és mutatunk pár finom változatot is

A mocktail gyakorlatilag a virgin koktélok elnevezése, olyan kevert italok, melyek kreatívak és finomak, de nem használnak elkészítésükhöz alkoholt.

(Fotók: Unsplash, Meno)

tea | teakoktél | kávékoktél | nagy sztori | menő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom