Close
Vízitúrán járhatjuk be Európa és hazánk egyik legromantikusabb területét

Vízitúrán járhatjuk be Európa és hazánk egyik legromantikusabb területét

Egy hely, ahol megszűnnek a mindennapi gondok, ahol eltűnik a város zaja, és kizárólag a háborítatlan természet nyugalma fogadja a vendéget. Ez Gemenc, Európa egyik utolsó és egyben legnagyobb természetes ártéri területe, Magyarország legizgalmasabb és legromantikusabb erdeje. 

Erre a folyószabályozások előtti vadregényes területre szervez rendszeres jelleggel kétnapos vízitúrát a Magyar Kaland-Sport Egyesület Nonprofit Szervezet (Makase). A kis csapat az első nap a bajai Petőfi-szigetről indul, hogy aztán a Gemenc zegzugos ártéri erdejének egyedi természeti látnivalóiban gyönyörködjön, és szerencsés esetben szarvas- és vaddisznócsordákat fényképezzen. A második napon a gemenci hullámtér alsó szakaszára utaznak a résztvevők, ahol a felfedezésre váró szakaszok mellett felkutatják Magyarország legnagyobb kerületű fáját, a Pörbölyi Titánt is.

A vízitúrához szükséges alapfelszereléseket (kenu, evező, mentőmellény, egyéb kötelező felszerelés) a szervezők biztosítják. A kirándulások egésznaposak, ezért kényelmes ruházat, napos időben kalap és napszemüveg, csapadékos idő esetén pedig esőruházat ajánlott.

Nem Makase-tagok 13 ezer forintért válthatnak jegyet a kétségkívül egyedi a túrára, melyre már csak június első napjaira vannak szabad helyek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

csend | természet | kenu | Gemenc | fotózás

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom