Close
Vízitúrán járhatjuk be Európa és hazánk egyik legromantikusabb területét

Vízitúrán járhatjuk be Európa és hazánk egyik legromantikusabb területét

Egy hely, ahol megszűnnek a mindennapi gondok, ahol eltűnik a város zaja, és kizárólag a háborítatlan természet nyugalma fogadja a vendéget. Ez Gemenc, Európa egyik utolsó és egyben legnagyobb természetes ártéri területe, Magyarország legizgalmasabb és legromantikusabb erdeje. 

Erre a folyószabályozások előtti vadregényes területre szervez rendszeres jelleggel kétnapos vízitúrát a Magyar Kaland-Sport Egyesület Nonprofit Szervezet (Makase). A kis csapat az első nap a bajai Petőfi-szigetről indul, hogy aztán a Gemenc zegzugos ártéri erdejének egyedi természeti látnivalóiban gyönyörködjön, és szerencsés esetben szarvas- és vaddisznócsordákat fényképezzen. A második napon a gemenci hullámtér alsó szakaszára utaznak a résztvevők, ahol a felfedezésre váró szakaszok mellett felkutatják Magyarország legnagyobb kerületű fáját, a Pörbölyi Titánt is.

A vízitúrához szükséges alapfelszereléseket (kenu, evező, mentőmellény, egyéb kötelező felszerelés) a szervezők biztosítják. A kirándulások egésznaposak, ezért kényelmes ruházat, napos időben kalap és napszemüveg, csapadékos idő esetén pedig esőruházat ajánlott.

Nem Makase-tagok 13 ezer forintért válthatnak jegyet a kétségkívül egyedi a túrára, melyre már csak június első napjaira vannak szabad helyek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

felszerelés | Gemenc | kirándulás | túra | vízitúra

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom