Close
Luxussziget kiadó – Ilyen a bérelhető magánsziget, a paradicsomi Gladden Caye

Luxussziget kiadó – Ilyen a bérelhető magánsziget, a paradicsomi Gladden Caye

Luxusvilla, homokos part, pálmafák, végtelenbe nyúló türkizkék tenger és semmi és senki más, ameddig csak a szem ellát. Ezzel az álomszerű ígérettel kecsegtet Gladden Caye eldugott szigete, ahol a luxust maximumra tekerve ízlelhetjük meg a magánsziget-tulajdonosok úri mindennapjait.

Ugyan a gladdeni paradicsom nincs olyan közel, mint azok az európai szigetek, amelyekről korábban írtunk, a Belize Korallzátony területén található karib-tengeri szigetpáros a hosszú utazás után életre szóló élményt ad.

De menjünk is vissza a történet legelejére. A sziget felfedezése ugyanis hosszú folyamat volt, és az egész a Vásároljunk szigetet! című sorozat műsorvezetőjének, Chris Krolownak a fejéből pattant ki. Miután Chris számos családnak segített megtalálni a saját álomszigetüket, felvértezve közel húszévnyi tapasztalattal, elérkezettnek látta az időt, hogy megvalósítsa a saját álmát: egy tökéletes sziget felkutatását, hogy azt

„…a világ legexkluzívabb magánszigetévé változtatva megvalósíthassa azt, ami számára a paradicsomot jelenti.”

Chris egy volt ügyfelével, az ingatlanfejlesztő David Keenerrel vágott bele a legtökéletesebb sziget felkutatásába. A kritériumok között a sziget megfelelő mérete, az optimális domborzati adottságok, a más szigetektől való távolság, a jó megközelíthetőség és a legalább 180 fokos panoráma kialakításának lehetősége is szerepelt.

Az elvárások után Chris saját ügyfelei bőrébe bújva elkezdte vásárlóként körbejárni a potenciális jelölteket. A felfedezőút során a Gladden Caye mellett a Bahamákon található gyönyörű Sandbank Cay, és a szinte még érintetlen Isla Bonita is versenybe szállt, de végül a két szigetből álló Gladden lett a befutó. A terület nemcsak tökéletes helyszínnek tűnt egy luxusvilla felépítéséhez, de a kis sziget megoldást nyújtott a megálmodott infrastruktúra és a személyzet elhelyezésére is.

Homokos tengerpart, gyönyörű kilátás, pálmafák és semmi más – innen indult a Gladden Caye projekt. Mi lett belőle? Mutatjuk.

A sziget közepén felépített luxusvilla 280 négyzetméteren kényezteti a lakóit, nem is akárhogyan: szomszédokat sehonnan, a tenger szikrázó kék felszínét vagy a villa medencéjét viszont minden szobából láthatjuk. A magánsziget nyugalmába a dizájn rajzolt bele színes ceruzával: óriási üvegfelületekkel, szinte csak egyedi, kézzel készített bútorokkal, kifinomult ízléssel berendezett helyiségekkel és egy óriási tetőterasszal a Gladden Caye lett a talán a legmutatósabb magánsziget, pláne, ha belevesszük, hogy a hatalmas rezidenciát két főre tervezték.

Ha mégis úgy döntenénk, hogy az élményt megosztanánk másokkal, a második hálószobában plusz egy párnak még jut hely – nagy társasági eseményekre azonban szándékosan nincsenek berendezkedve, tartva magukat a kiinduló egy villa – egy pár koncepcióhoz.

A luxuskörnyezethez különleges bánásmód is társul. A kisebb szigeten lakó, láthatatlan házigazdák távolról figyelik a vendégek minden kérését – és egy gombnyomásra a szigetre érkeznek. A tulajdonosok a sziget házigazdáinak egy igazi profi, közösen több mint negyvenévnyi tapasztalattal rendelkező házaspárt választottak, akiknek akad néhány szuperképességük: Peter hajóskapitány és gépészeti szakember, míg Colleen séfként a világ bármely konyhájának ételeit a vendégek elé varázsolja.

Az már csak az extra, hogy Peter PADI-képesítéssel rendelkező búvároktató, Colleen pedig gyakorlott búvárként akár a szomszédos korallzátonyok felfedezésére is elkíséri a vendégeket.

Saját szigetünkön az édes semmittevés, a búvárkodás és a szigonypuskás halászat mellett április és június között egy kis szerencsével cetcápákkal is úszhatunk, vagy saját kapitányunkkal áthajózhatunk a szomszédos szigetekre a pörgősebb karibi mindennapokért. De ellátogathatunk például Placenciába is, és felfedezhetjük Belize gazdag élővilágát, elmerülve a dzsungelek, vízesések és ősi maja romok sűrűjében.

A Gladden Caye-ben a sziget saját kertjében nőtt organikus termésekből, és a tengerből halászott finomságokból a házigazda, Colleen, valamint a szigetre látogató vendégséfek éppen az ízlésünknek megfelelő ételeket készítik, mellé gondosan összeállított borválogatás is jár.

Ahogy az élmény, úgy az ár sem mindennapi – egy éjszaka két főre körülbelül 800 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül, de ahogy Chris és David fogalmazott

“aki ezen a szigeten nem tud kikapcsolni, az sehol…”

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

(Fotók: Gladden Caye)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom