Close
Luxussziget kiadó – Ilyen a bérelhető magánsziget, a paradicsomi Gladden Caye

Luxussziget kiadó – Ilyen a bérelhető magánsziget, a paradicsomi Gladden Caye

Luxusvilla, homokos part, pálmafák, végtelenbe nyúló türkizkék tenger és semmi és senki más, ameddig csak a szem ellát. Ezzel az álomszerű ígérettel kecsegtet Gladden Caye eldugott szigete, ahol a luxust maximumra tekerve ízlelhetjük meg a magánsziget-tulajdonosok úri mindennapjait.

Ugyan a gladdeni paradicsom nincs olyan közel, mint azok az európai szigetek, amelyekről korábban írtunk, a Belize Korallzátony területén található karib-tengeri szigetpáros a hosszú utazás után életre szóló élményt ad.

De menjünk is vissza a történet legelejére. A sziget felfedezése ugyanis hosszú folyamat volt, és az egész a Vásároljunk szigetet! című sorozat műsorvezetőjének, Chris Krolownak a fejéből pattant ki. Miután Chris számos családnak segített megtalálni a saját álomszigetüket, felvértezve közel húszévnyi tapasztalattal, elérkezettnek látta az időt, hogy megvalósítsa a saját álmát: egy tökéletes sziget felkutatását, hogy azt

„…a világ legexkluzívabb magánszigetévé változtatva megvalósíthassa azt, ami számára a paradicsomot jelenti.”

Chris egy volt ügyfelével, az ingatlanfejlesztő David Keenerrel vágott bele a legtökéletesebb sziget felkutatásába. A kritériumok között a sziget megfelelő mérete, az optimális domborzati adottságok, a más szigetektől való távolság, a jó megközelíthetőség és a legalább 180 fokos panoráma kialakításának lehetősége is szerepelt.

Az elvárások után Chris saját ügyfelei bőrébe bújva elkezdte vásárlóként körbejárni a potenciális jelölteket. A felfedezőút során a Gladden Caye mellett a Bahamákon található gyönyörű Sandbank Cay, és a szinte még érintetlen Isla Bonita is versenybe szállt, de végül a két szigetből álló Gladden lett a befutó. A terület nemcsak tökéletes helyszínnek tűnt egy luxusvilla felépítéséhez, de a kis sziget megoldást nyújtott a megálmodott infrastruktúra és a személyzet elhelyezésére is.

Homokos tengerpart, gyönyörű kilátás, pálmafák és semmi más – innen indult a Gladden Caye projekt. Mi lett belőle? Mutatjuk.

A sziget közepén felépített luxusvilla 280 négyzetméteren kényezteti a lakóit, nem is akárhogyan: szomszédokat sehonnan, a tenger szikrázó kék felszínét vagy a villa medencéjét viszont minden szobából láthatjuk. A magánsziget nyugalmába a dizájn rajzolt bele színes ceruzával: óriási üvegfelületekkel, szinte csak egyedi, kézzel készített bútorokkal, kifinomult ízléssel berendezett helyiségekkel és egy óriási tetőterasszal a Gladden Caye lett a talán a legmutatósabb magánsziget, pláne, ha belevesszük, hogy a hatalmas rezidenciát két főre tervezték.

Ha mégis úgy döntenénk, hogy az élményt megosztanánk másokkal, a második hálószobában plusz egy párnak még jut hely – nagy társasági eseményekre azonban szándékosan nincsenek berendezkedve, tartva magukat a kiinduló egy villa – egy pár koncepcióhoz.

A luxuskörnyezethez különleges bánásmód is társul. A kisebb szigeten lakó, láthatatlan házigazdák távolról figyelik a vendégek minden kérését – és egy gombnyomásra a szigetre érkeznek. A tulajdonosok a sziget házigazdáinak egy igazi profi, közösen több mint negyvenévnyi tapasztalattal rendelkező házaspárt választottak, akiknek akad néhány szuperképességük: Peter hajóskapitány és gépészeti szakember, míg Colleen séfként a világ bármely konyhájának ételeit a vendégek elé varázsolja.

Az már csak az extra, hogy Peter PADI-képesítéssel rendelkező búvároktató, Colleen pedig gyakorlott búvárként akár a szomszédos korallzátonyok felfedezésére is elkíséri a vendégeket.

Saját szigetünkön az édes semmittevés, a búvárkodás és a szigonypuskás halászat mellett április és június között egy kis szerencsével cetcápákkal is úszhatunk, vagy saját kapitányunkkal áthajózhatunk a szomszédos szigetekre a pörgősebb karibi mindennapokért. De ellátogathatunk például Placenciába is, és felfedezhetjük Belize gazdag élővilágát, elmerülve a dzsungelek, vízesések és ősi maja romok sűrűjében.

A Gladden Caye-ben a sziget saját kertjében nőtt organikus termésekből, és a tengerből halászott finomságokból a házigazda, Colleen, valamint a szigetre látogató vendégséfek éppen az ízlésünknek megfelelő ételeket készítik, mellé gondosan összeállított borválogatás is jár.

Ahogy az élmény, úgy az ár sem mindennapi – egy éjszaka két főre körülbelül 800 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül, de ahogy Chris és David fogalmazott

“aki ezen a szigeten nem tud kikapcsolni, az sehol…”

(Fotók: Gladden Caye)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom