Luxussziget kiadó – Ilyen a bérelhető magánsziget, a paradicsomi Gladden Caye

Luxusvilla, homokos part, pálmafák, végtelenbe nyúló türkizkék tenger és semmi és senki más, ameddig csak a szem ellát. Ezzel az álomszerű ígérettel kecsegtet Gladden Caye eldugott szigete, ahol a luxust maximumra tekerve ízlelhetjük meg a magánsziget-tulajdonosok úri mindennapjait.

Ugyan a gladdeni paradicsom nincs olyan közel, mint azok az európai szigetek, amelyekről korábban írtunk, a Belize Korallzátony területén található karib-tengeri szigetpáros a hosszú utazás után életre szóló élményt ad.

De menjünk is vissza a történet legelejére. A sziget felfedezése ugyanis hosszú folyamat volt, és az egész a Vásároljunk szigetet! című sorozat műsorvezetőjének, Chris Krolownak a fejéből pattant ki. Miután Chris számos családnak segített megtalálni a saját álomszigetüket, felvértezve közel húszévnyi tapasztalattal, elérkezettnek látta az időt, hogy megvalósítsa a saját álmát: egy tökéletes sziget felkutatását, hogy azt

„...a világ legexkluzívabb magánszigetévé változtatva megvalósíthassa azt, ami számára a paradicsomot jelenti.”

Chris egy volt ügyfelével, az ingatlanfejlesztő David Keenerrel vágott bele a legtökéletesebb sziget felkutatásába. A kritériumok között a sziget megfelelő mérete, az optimális domborzati adottságok, a más szigetektől való távolság, a jó megközelíthetőség és a legalább 180 fokos panoráma kialakításának lehetősége is szerepelt.

Az elvárások után Chris saját ügyfelei bőrébe bújva elkezdte vásárlóként körbejárni a potenciális jelölteket. A felfedezőút során a Gladden Caye mellett a Bahamákon található gyönyörű Sandbank Cay, és a szinte még érintetlen Isla Bonita is versenybe szállt, de végül a két szigetből álló Gladden lett a befutó. A terület nemcsak tökéletes helyszínnek tűnt egy luxusvilla felépítéséhez, de a kis sziget megoldást nyújtott a megálmodott infrastruktúra és a személyzet elhelyezésére is.

Homokos tengerpart, gyönyörű kilátás, pálmafák és semmi más – innen indult a Gladden Caye projekt. Mi lett belőle? Mutatjuk.

A sziget közepén felépített luxusvilla 280 négyzetméteren kényezteti a lakóit, nem is akárhogyan: szomszédokat sehonnan, a tenger szikrázó kék felszínét vagy a villa medencéjét viszont minden szobából láthatjuk. A magánsziget nyugalmába a dizájn rajzolt bele színes ceruzával: óriási üvegfelületekkel, szinte csak egyedi, kézzel készített bútorokkal, kifinomult ízléssel berendezett helyiségekkel és egy óriási tetőterasszal a Gladden Caye lett a talán a legmutatósabb magánsziget, pláne, ha belevesszük, hogy a hatalmas rezidenciát két főre tervezték.

Ha mégis úgy döntenénk, hogy az élményt megosztanánk másokkal, a második hálószobában plusz egy párnak még jut hely – nagy társasági eseményekre azonban szándékosan nincsenek berendezkedve, tartva magukat a kiinduló egy villa – egy pár koncepcióhoz.

A luxuskörnyezethez különleges bánásmód is társul. A kisebb szigeten lakó, láthatatlan házigazdák távolról figyelik a vendégek minden kérését – és egy gombnyomásra a szigetre érkeznek. A tulajdonosok a sziget házigazdáinak egy igazi profi, közösen több mint negyvenévnyi tapasztalattal rendelkező házaspárt választottak, akiknek akad néhány szuperképességük: Peter hajóskapitány és gépészeti szakember, míg Colleen séfként a világ bármely konyhájának ételeit a vendégek elé varázsolja.

Az már csak az extra, hogy Peter PADI-képesítéssel rendelkező búvároktató, Colleen pedig gyakorlott búvárként akár a szomszédos korallzátonyok felfedezésére is elkíséri a vendégeket.

Saját szigetünkön az édes semmittevés, a búvárkodás és a szigonypuskás halászat mellett április és június között egy kis szerencsével cetcápákkal is úszhatunk, vagy saját kapitányunkkal áthajózhatunk a szomszédos szigetekre a pörgősebb karibi mindennapokért. De ellátogathatunk például Placenciába is, és felfedezhetjük Belize gazdag élővilágát, elmerülve a dzsungelek, vízesések és ősi maja romok sűrűjében.

A Gladden Caye-ben a sziget saját kertjében nőtt organikus termésekből, és a tengerből halászott finomságokból a házigazda, Colleen, valamint a szigetre látogató vendégséfek éppen az ízlésünknek megfelelő ételeket készítik, mellé gondosan összeállított borválogatás is jár.

Ahogy az élmény, úgy az ár sem mindennapi – egy éjszaka két főre körülbelül 800 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül, de ahogy Chris és David fogalmazott

“aki ezen a szigeten nem tud kikapcsolni, az sehol…”

(Fotók: Gladden Caye)

pálmafa | gladden caye | karib térség | magánsziget | paradicsom

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom