Close
Még nem vagy kész az utazásra? Laptopon is bejárhatók a világörökségi helyszínek!

Még nem vagy kész az utazásra? Laptopon is bejárhatók a világörökségi helyszínek!

A világ leghíresebb turisztikai látványosságai felkerültek a Google Arts & Culture oldalára.

Bár a fény már ott van az alagút végén, az utazás egyhamar még nem lesz könnyű. Szerencsére a Google segítségével házhoz jönnek a világ legszebb épületei, emlékművei, hogy a kanapéról gyönyörködhessünk bennük.

A techóriás Arts & Culture alkalmazásával néhány kattintással el tudjuk érni az UNESCO világörökségi helyszíneit, hogy aztán egy virtuális túra keretében be is barangolhassuk azokat az otthonunk biztonságából. Legyen szó a Colosseumról, a Pantheonról, Velencéről vagy a francia királyi rezidenciákról, Vietnám és Dél-Korea palotáiról, számos alternatíva közül válaszhathatunk. Ha inkább a természeti szépségekben mélyülnénk el, bejárhatjuk online a Messel Pit fosszilis lelőhelyét Németországban, vagy a Simien Mountains Nemzeti Parkot Etiópiában.

Mint ismert, a virtuális túrák hihetetlen népszerűségnek örvendenek az elmúlt egy évben, tavaly számos kulturális intézmény döntött úgy, hogy az online térbe költözik. Ilyen volt a New York-i Modern Művészetek Múzeuma, a párizsi Musée d’Orsay és az Új-Delhi Nemzeti Múzeum.

Ezek a digitális séták persze nem helyettesíthetik azt az élményt, amelyet akkor élhetünk át, amikor személyesen csodáljuk meg a világ egyik legszebb épületét, vagy magunk járjuk be a végtelennek tűnő múzeumi folyosókat. Tökéletes eszközök lehetnek azonban új terveink megalkotásához, hiszen a virtuális túrák során garantáltan percenként fogjuk azt mondani: ezt élőben is látnom kell!

virtuális túra | utazás | kultúra | világörökség | google

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram