Close
Még nem vagy kész az utazásra? Laptopon is bejárhatók a világörökségi helyszínek!

Még nem vagy kész az utazásra? Laptopon is bejárhatók a világörökségi helyszínek!

A világ leghíresebb turisztikai látványosságai felkerültek a Google Arts & Culture oldalára.

Bár a fény már ott van az alagút végén, az utazás egyhamar még nem lesz könnyű. Szerencsére a Google segítségével házhoz jönnek a világ legszebb épületei, emlékművei, hogy a kanapéról gyönyörködhessünk bennük.

A techóriás Arts & Culture alkalmazásával néhány kattintással el tudjuk érni az UNESCO világörökségi helyszíneit, hogy aztán egy virtuális túra keretében be is barangolhassuk azokat az otthonunk biztonságából. Legyen szó a Colosseumról, a Pantheonról, Velencéről vagy a francia királyi rezidenciákról, Vietnám és Dél-Korea palotáiról, számos alternatíva közül válaszhathatunk. Ha inkább a természeti szépségekben mélyülnénk el, bejárhatjuk online a Messel Pit fosszilis lelőhelyét Németországban, vagy a Simien Mountains Nemzeti Parkot Etiópiában.

Mint ismert, a virtuális túrák hihetetlen népszerűségnek örvendenek az elmúlt egy évben, tavaly számos kulturális intézmény döntött úgy, hogy az online térbe költözik. Ilyen volt a New York-i Modern Művészetek Múzeuma, a párizsi Musée d’Orsay és az Új-Delhi Nemzeti Múzeum.

Ezek a digitális séták persze nem helyettesíthetik azt az élményt, amelyet akkor élhetünk át, amikor személyesen csodáljuk meg a világ egyik legszebb épületét, vagy magunk járjuk be a végtelennek tűnő múzeumi folyosókat. Tökéletes eszközök lehetnek azonban új terveink megalkotásához, hiszen a virtuális túrák során garantáltan percenként fogjuk azt mondani: ezt élőben is látnom kell!

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom