Close
A Google új keresési lehetőségével könnyebben megtalálhatod a fenntartható szállodákat

A Google új keresési lehetőségével könnyebben megtalálhatod a fenntartható szállodákat

A Google egy ikon segítségével oszt ökológiai tanúsítványt azoknak a szállodáknak, amelyek ellenőrizhetően komoly erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében.

A szálláshelykeresés esetében az általában az ár-érték arány a legfontosabb szempont, ám a fenntarthatóság is egyre inkább számít. Pontosan ezért készítette el a Google “öko-jelvényét”, amelyet azon szállodák mellett tüntet fel, amelyeknél ellenőrizte, hogy erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében.

Ahhoz, hogy a szállodák jogosultak legyenek a jelvény viselésére, olyan független szervezet tanúsítványával kell rendelkezniük, mint a Green Key vagy az EarthCheck. Az utazók a szálloda “névjegyében” tájékozódhatnak részletesen arról, hogy milyen intézkedéseket hoztak a fenntarthatóság fokozására.

A Google szerint az új keresési funkciót azért vezették be, mert szeretnék az utazók számára megkönnyíteni a fenntartható lehetőségek megtalálását. A vállalat független szállodákkal és hotelláncokkal is együttműködik abban, hogy információkat gyűjtsön a környezetbarát erőfeszítésekről.

A Google azonban itt nem áll meg, ugyanis az utazók számára azt is lehetővé teszi, hogy tájékozódjanak annak a repülőgépnek a károsanyag-kibocsátásának becsült mértékéről, amelyikkel utaznak. Ez utóbbi esetében egy szabvány kidolgozása is folyamatban van.

Mind az idegenforgalomban, mind a vendéglátóiparban a vállalatok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében. Szerdán a Marriott International közölte, hogy 2050-ig el kívánják érni a nettó nulla kibocsátást (többek között a vendégszobákban lévő egyszer használatos műanyagok csökkentésével). A múlt héten pedig a British Airways indított egy teljesen szén-dioxid-semleges járatot Londonból Glasgow-ba.

A vállalat még tavasszal jelentette be, hogy a Google Maps ezentúl környezetbarát útvonalakat fog elsődlegesen felajánlani a felhasználóinak, így próbálnak hozzájárulni a klímaválság elleni harchoz. Főként a közlekedési adatok és a kijelölt útvonalon található lejtők, illetve emelkedők alapján fogja kiszámítani, hogy melyik útvonalon várható kisebb karbonlábnyom.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom