Close
A Google új keresési lehetőségével könnyebben megtalálhatod a fenntartható szállodákat

A Google új keresési lehetőségével könnyebben megtalálhatod a fenntartható szállodákat

A Google egy ikon segítségével oszt ökológiai tanúsítványt azoknak a szállodáknak, amelyek ellenőrizhetően komoly erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében.

A szálláshelykeresés esetében az általában az ár-érték arány a legfontosabb szempont, ám a fenntarthatóság is egyre inkább számít. Pontosan ezért készítette el a Google “öko-jelvényét”, amelyet azon szállodák mellett tüntet fel, amelyeknél ellenőrizte, hogy erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében.

Ahhoz, hogy a szállodák jogosultak legyenek a jelvény viselésére, olyan független szervezet tanúsítványával kell rendelkezniük, mint a Green Key vagy az EarthCheck. Az utazók a szálloda “névjegyében” tájékozódhatnak részletesen arról, hogy milyen intézkedéseket hoztak a fenntarthatóság fokozására.

A Google szerint az új keresési funkciót azért vezették be, mert szeretnék az utazók számára megkönnyíteni a fenntartható lehetőségek megtalálását. A vállalat független szállodákkal és hotelláncokkal is együttműködik abban, hogy információkat gyűjtsön a környezetbarát erőfeszítésekről.

A Google azonban itt nem áll meg, ugyanis az utazók számára azt is lehetővé teszi, hogy tájékozódjanak annak a repülőgépnek a károsanyag-kibocsátásának becsült mértékéről, amelyikkel utaznak. Ez utóbbi esetében egy szabvány kidolgozása is folyamatban van.

Mind az idegenforgalomban, mind a vendéglátóiparban a vállalatok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében. Szerdán a Marriott International közölte, hogy 2050-ig el kívánják érni a nettó nulla kibocsátást (többek között a vendégszobákban lévő egyszer használatos műanyagok csökkentésével). A múlt héten pedig a British Airways indított egy teljesen szén-dioxid-semleges járatot Londonból Glasgow-ba.

A vállalat még tavasszal jelentette be, hogy a Google Maps ezentúl környezetbarát útvonalakat fog elsődlegesen felajánlani a felhasználóinak, így próbálnak hozzájárulni a klímaválság elleni harchoz. Főként a közlekedési adatok és a kijelölt útvonalon található lejtők, illetve emelkedők alapján fogja kiszámítani, hogy melyik útvonalon várható kisebb karbonlábnyom.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Unsplash)

fenntarthatóság | google | károsanyag-kibocsátás | környezetvédelem | ökológiai lábnyom

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram