Gordon Ramsay pármai sonkába csomagolt, töltött csirkemelléhez csupán néhány hozzávaló kell, a végeredmény pedig egy ízekben gazdag fogás lesz, amihez tökéletesen illenek a tepsis sült zöldségek és a burgonyapüré is.
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemell
- 8 zsályalevél
- 5 púpozott evőkanál ricotta
- 1 csipet tengeri só és fekete bors
- 8 szelet pármai sonka
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 marék kakukkfű
Elkészítése:
Első lépés: A csirkemellek oldalánál készítsünk bemetszést, majd nyissuk ki a húsokat, mint egy könyvet!
Második lépés: Aprítsuk finomra a zsályát, majd keverjük hozzá a ricottához! Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint!
Harmadik lépés: Egy deszkára két szelet sonkát helyezünk. A közepére ráteszünk egy zsályalevelet, majd ráfektetjük a kinyitott csirkemellet. A ricottás keverék negyedét a hús közepére kanalazzuk, az egészet felgöngyöljük és alufóliába csavarjuk. A folyamatot megismételjük a többi hússal is, majd hűtőben pihentetjük egy-két órán keresztül.
Negyedik lépés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy serpenyőben pedig olajat hevítünk. Kicsomagoljunk a töltött csirkemelleket, a forró olajban mindkét oldalukat két-két percig sütjük, majd áthelyezzük a tepsibe és további tizenöt percig sütjük.
Ötödik lépés: A csirkét alufóliával letakarva öt-tíz percig pihentetjük. Tálalás előtt átlósan felszeleteljük, párolt zöldségekkel és burgonyapürével kínáljuk.
(Forrás: LoveFood.com, fotók: Getty Images)
könnyű étel | csirkemell | töltött csirkemell | pármai sonka | receptVilágvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!