Két estére is beköszönnek Budapestre a hedonista görög nyarak

Megszokhattuk már, hogy Buda kedvenc kozmopolita étterme megkavarja kicsit a megszokott vájbokat és alkalmanként olyan ötletekkel áll elő, amik kirántanak a hétköznapokból. Nem lesz ez másként októberben sem!

A Déryné őszi klubeseménye ugyanis az Égei-szigetek hedonista beach klubjainak íz-emlékeit hívja életre az éjjel-nappal tömött tengerparti bárok ikonikus komfortfogásaival. Igen, mindezt a fővárosunkban és az ősz közepén!

Mi várható?

Míkonosz, Párosz, Ios, Szantorini, Scorpios, Principote, Barbarossa, Noema, Alemagou, Nikolasz és a többiek bronz homokja, görög lelke, rattan ernyőkön átszűrődő vakító napfénye, nomád chill dj szettjei, és a mediterrán világ leghangulatosabb bárjainak véget nem érő bulijai.

Gyorsnak kell lennie, aki a Krisztina téren élné meg újra a nyarat, merthogy az október 19-ei és 20-ai eventre összesen 2x50 hely foglalható.

– Nehéz megfogalmaznom, mi fogott meg személyesen a görög beach barokban, mert nehéz nem szakmai szemmel néznem ezeket a helyeket – mondja Kovács Kristóf, az étterem társalaptója. – A Mikonoszt és a környékbeli szigeteket jártam be a nyár végén, Ioszt, Pároszt, és Szantorinit. A vendéglátás filozófiája és elképesztő profizmusa, a jellegzetes görög építészet, az egységes városképek, a beach barokra jellemző high life hangulat, és a magas minőség - ezek egysége volt az, ami engem megfogott. Rengeteget lehet tanulni abból, ahogyan ott működnek.

A Dérynének nem célja, hogy egy az egyben megpróbálja lemásolni, ami Mikonosz beach barjaiban történik, inkább igyekeznek úgy átadni ezeknek a helyeknek a sajátos és magával ragadó atmoszféráját, hogy abban ott maradjon a sokak által kedvelt Déryné-DNS is. A hedonizmus és az életszeretet fog vibrálni a levegőben ezen a két napon, és Déryné profizmusát és maximalizmusát ismerve pedig biztosak vagyunk abban, hogy olyan közel kerülünk a hellén beach barok hangulatához, amennyire ez Budán, a Krisztina tér szomszédságában csak lehetséges.

– Az este egy dj pult köré fog szerveződni – folytatja Kovács Kristóf. – Lesz egy zenei háttér, és egy olyan hangulatot fogunk adni, ami ezeknek a szigeteknek a top négy-öt bárjára jellemző. Én ezeket a helyeket végig jártam, és alaposan tanulmányoztam. Megnéztem, hogy mik ezeknek a helyeknek a legnépszerűbb ételei, és ezekből raktunk össze egy tízfogásos menüt. Ezek hazai szemmel nézve akár polgárpukkasztónak is tűnhetnek, de ott teljesen normálisnak számítanak. Mondok egy példát: készítenek egy lapockapörköltet, amit hosszan főznek rozmaringgal és más fűszerekkel, és ezt aztán egy wontonba töltik. Egy harapással eltünteted, az egészet és a szádban robban az íze. Lesz wagyu girosz, amit egy olyan pitán tálalnak, amit jalapeños tzatzikivel kennek meg. A világ legdrágább marhahúsából giroszt készíteni elsőre sokkolónak tűnhet, de abszolút működik. Ez az ottani Beef Bar top étele, erre a legbüszkébbek.

A small plate family style vacsora rengeteg asztalnál befejezett fogást ígér, szuper társaságban, jó zenével. Utóbbiért szerda este Kais Linda, csütörtökön Dévényi Dani és Kais Linda lesz a felelős.

Ami pedig a tervezett menüt illeti, üdvözlő falatként taramosalata wontonok és grillezett miso kelbimbó; előételként fűszeres görög saláta, mac and cheese pastitsio, faszénen grillezett polip; főfogásként ropogós bárány taco, kecskesajtos-szarvasgombás sültkrumpli, wagyu girosz; desszertként pedig matcha sorbet kérhető (részletes lista a Faceboook-eseményben).

Kétféle konstrukcióban, 19 980 és 29 980 forintért (VIP) lehet jegyeket vásárolni, a szerdai eseményre itt, a csütörtökire pedig ide kattintva. Az ár tartalmazza a gőzölgő welcome italt és a nyolc tányéros kóstolósort.

(Fotók: Unsplash)

hangulat | program | privát | ajánló | mediterrán | dj

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom