Close
Ezzel az egyetlen hozzávalóval elképesztően finomak lesznek a nyári saláták

Ezzel az egyetlen hozzávalóval elképesztően finomak lesznek a nyári saláták

A saláta szó hallatán hajlamosak vagyunk elképzelni egy nagy tálnyi fejessalátát. Látunk benne egy kevés uborkát, paradicsomot, sárgarépát. A saláta azonban ennél jóval tágabb fogalom, változatosságának pedig csak a képzelet szabhat határt.

Kevesen alkalmazzák a gyakorlatban, de a szezonális gyümölcsök remek alkotóelemei lehetnek. Az őszibarack szezonja most tart, a grillen készített szeletek pedig egészen új dimenzióba repíthetik a salátákat, legyenek csupán köretek, vagy vegetáriánus, esetleg vegán főételek.

A gyümölcs édessége és a grilltől kapott füstössége különleges ízvilágot ad.

Az őszibarackot könnyű elkészíteni a grillen, sűrű rostjai miatt ugyanis nem esik szét. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, hogy aztán sajtok, olajosmagvak és ropogós zöldségek tökéletes társa legyen. Csupán egy kevés olívaolajjal kell lespriccelni, mielőtt a rácsra tennénk.

A gyümölcsben a hő hatására felszabadulnak a cukrok, és csodálatosan karamellizálják a barackot.

Fontos, hogy a grillezett barackhoz kemény gyümölcsöket válasszunk, mindkét oldalát süssük két-három percig közepes tűzön. Ügyeljünk arra, hogy direkt ne érje a gyümölcsöket a láng, mert akkor azonnal megégnek és keserűvé válnak. A grillről levéve fogyasztás előtt hagyjuk, hogy kihűljön. Előfordulhat, hogy túlsütjük és az őszibarack túlságosan puha lesz. Ebben az esetben tegyük félre és desszertként tálaljuk egy gombóc vanília fagylalt kíséretében.

A saláta összeállításakor érdemes kecskesajtot vagy fetát választanunk, mehet hozzá pirított mandula, friss zöldsaláta és mézes öntet. Szintén remekül illik hozzá a rukkola, a csemegekukorica és a paradicsom is, de gyakorlatilag bármelyik előre csomagolt salátakeveréket is feldobhatjuk vele.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

saláta | őszibarack | tipp | barack | grill

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram