Így vidd új szintre a grillezés művészetét!

A nyár számtalan előnyének egyike, hogy lehet grillezni, a grillezés pedig olyan, mint a csokoládé: mindenki szereti.

Aki azt hiszi, hogy a grillezés csak az evésről szól, hatalmasat téved, illetve nem éli meg ennek a csodálatos és varázslatos tevékenységnek a lényegét, ami az együttlét lenne: az együttlét barátokkal, családdal, azokkal, akikkel szeretsz lenni. De ilyenkor ismerkedni is lehet, új barátságok, esetleg szerelmek, kapcsolatok indulhatnak el, mert lehet, hogy az egyik barátod, hozza egy barátját, akit te nem ismersz. Lehet beszélgetni, poénkodni, megtudni, hogy kivel mi történt, amióta nem találkoztatok. Közben mindig szóljon valami kellemes zene a háttérben, de ne vigye el a hangsúlyt, de azért alapozza meg a hangulatot. Közösen enni a tűz körül, miközben a levegőben a készülő ételek illata száll, valószínűleg az egyik legősibb dolog, amit az emberek csináltak, a közös evés a szabad ég alatt az időn áthúzódó nemes hagyomány, ami valószínűleg velünk is marad, amíg itt vagyunk ezen a bolygón, még akkor is, ha már meghódítottuk a Marsot vagy más égitesteket, és ebben van valami poétikusan emberi.

Röviden: grillezni jó, grillezni szeretünk.

Grillezés és grillezés között is vannak szintek, és ugyan nem minden az ételekről szól, azért rettentően fontosak. Ki szeretne egy jó bulit elrontani azzal, hogy nem sült át a flekken? Hogy kiszáradt a csirke? Hogy nincs íze a zöldségeknek? Mi biztosan nem, ezért aztán összeszedtünk tucatnyi olyan dolgot a fűszerektől az italokig, amik tökéletes alapot nyújtanak egy hangulatos grillpartihoz.

Egy jó grillpartin a parázs fölé okféle dolog kerül: mindenféle húsok a csirkétől a halig, sokféle zöldség, gomba és sajt is. Haladók rákfarkat és egyén kozmopolita megoldást is választhatnak. Egy klasszikusabb húzás a grillkolbász vagy virsli, például a Wiesbauer stuttgarti grillkolbásza, ami a német iskola egyik jeles képviselője. Vegetáriánusoknak pedig a juhsajtból készült grillsajtokat emelnénk ki.

Feldobhatjuk a bulit azzal is, ha valami különleges fűszerezéssel spécizzük fel a húsokat és zöldségeket. Ez-egy jó fűszermix egy másik kontinensre katapultálhat minket, másodpercekkel azután, hogy bekaptunk egy-egy falatot. A Culinaristól ajánljuk a Cape Herb és a Ankerkraut keverékeit. A Louisiana Cajunnal a déli államok karibi ihletésű világába katapultálhatjuk magunkat, a Pull that Piggyvel a sertés ételeket bolondíthatjuk meg, a Fisch & Scampi a halételeket emeli új szintre. Érdemes átnézni alaposan a kínálatot, mert rengeteg opció között szemezgethetünk.

A fűszerek mellett a szószok is olyasmik, amik izgalmassá tehetnek egy-egy jól ismert ízt. A Mic’s csípős szószai között vannak, amikhez tűzoltókat kell hívni, de azok is megtalálhatják a számításukat, akik nem feketeöves csípősrajongók.

A sokféleséget és a megrakott asztal feelinget olyan apróságokkal is biztosíthatjuk, mint a köretként működő savanyított zöldségek. Ebben, mi magyarok elég erősek vagyunk, de néha érdemes tűlézni a határokon túlra. A Bornibus brandnek sokféle fermentált zöldsége van, például uborka vagy piquillo paprika, de erősek mustárban, és sokféle szószban is.

Minden elismerésünk azoknak, akik egy jó sör vagy fröccs nélkül is elégedettek egy grillezésen, de egy jól behűtött búzasör vagy láger ledöntése egy ilyen alkalommal az élet tökéletes pillanatai közé tud tartozni. A Hübris főzde sörei magas és konstans minőséget hoznak, a makacs kitartást a sörnevek üsítése iránt nagyon szeretjük (büza, müggy, üpa, stb.)

A hedonista grillpartikon koktélok is vannak, mondjuk mojito vagy még inkább gin tonik. Utóbbi két alapanyag találkozása az egyik legszebb dolog a világegyetemben. A Culnarisnál sokféle ízesítésű tonikkal lehet találkozni, ginnek pedig az Amass újhullámos finomságát ajánlanánk.

Megegyezhetünk abban, hogy jó grillpartit csinálni nem rakétatudomány, de azért vannak dolgok, amiket érdemes észben tartani. Legyen jó zene, színes társaság, sokféle étel. A társasági élmény rendkívül fontos, de az alap, hogy minőségi alapanyagokkal süssünk, és akkor garantált, hogy a grillezésünk varázslatos hangulatban fog telni.

Most igazán megéri benézni a Culinars üzleteibe vagy meglátogatni a webshopjukat, mert rengeteg akciós árú grilltermék között válogathatunk július 10-ig.

(Termékfotók: Balogh Kata)

fűszer | culinaris | gin | grill | kolbász

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom