A grillezett zöldség több mint egy egyszerű köret. A fogások alapja is lehet, erre pedig az összeállításunkban található ételek a legjobb bizonyítékok.
Szendvicsek
New Orleans egyik ikonikus szendvicse a Muffuletta, a vegetariánus változatának főszereplői a grillezett zöldségek. Szintén elképesztő ételt készíthetünk, ha egy kettévágott bagettet megkenünk olívás tapenáddal és kecskesajttal, vagy egy olyan melegszendvicset készítünk, amiben a grillezett zöldségek és a grillen sült sajtok randiznak.
Saláta
A grillezett zöldségek remekül kiegészítik a friss zöldségekkel és fantasztikus öntettel készült salátákat, amelyeket mindenképp olívás pirítóssal ajánlott fogyasztani.
Tésztasaláta extrákkal
Az orecchiette egy igazán különleges tésztasaláta, amit gyakorlatilag bármilyen grillezett zöldséggel, így répával, cukkinivel, hagymával, padilzsánnal vagy spárgával is ki tudunk egészíteni.
Taco
Rétegezzünk grillezett zöldségeket tofuval, füstölt padlizsánkrémmel vagy más finom szósszal tortillákba a hihetetlenül egészséges tacókért!
Burritók
De természetesen elkészíthetjük a tacók tartalmasabb rokonát, a burritót is, a lényeg az, hogy alaposan pakoljuk meg grillezett zöldségekkel és ne sajnáljuk belőle a sajtot se!
Pizza
Ha grillen sütünk pizzát, nem hiányozhatnak róla a sült zöldséges feltétek sem. Sőt, pizzaalapnak paradicsomszósz helyet akár humuszt is használhatunk.
Ha még mindig nem elég a zöldségekből, ebben a cikkünkben mutatunk öt olyan vegetariánus grillételt, amelyek új értelmet adnak a grillezésnek a húsevők és a vegák számára, itt pedig eláruljuk azt, hogy melyek azok a kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek a tökéletes sütögetéshez.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
zöldség | grill | vegetáriánus | vegán | grillezés | grillzöldség
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!