Close
Nem mindennapi dolgokat látni erről a járőrhajóról

Nem mindennapi dolgokat látni erről a járőrhajóról

A jég birodalma, a Föld legnagyobb szigete, amely negyedakkora, mint az európai kontinens, de annyian sem élnek ott, mint Sopronban.

Grönland különleges helye a világnak: a dán fennhatóság alá tartozó terület általában elsőként riaszt, amikor valami nem stimmel a bolygónkon. Így amikor Grönlandról és az Északi-sarkkör világáról beszélünk, általában kellemetlen híreket közlünk: a klímaváltozás következményei sajnos időről időre lecsapnak az északi világ kincseire is, az egyre gyakoribb hőhullámok pedig a vártnál is nagyobb károkat okoznak.

A lenyűgöző Ilulissat-jégfjord Nyugat-Grönlandon

De szerencsére Grönland továbbra is csodálatosan szabad és vad, az emberek által zsúfolásra lakott földrészekhez képest pedig nyugodtnak, csendesnek, sőt, érintetlennek mondható. És ha már ezekben a nehéz időkben nem tudjuk bebarangolni a világot, akkor vegyük elő Nick Levin egy régebbi kisfilmjét, amelyet az egyik dán járőrhajóról készített, és amelyben főképp Észak-Grönland szépségei tárulnak fel előttünk!

Ez is érdekelhet:

kontinens | video | grönland | | Dánia

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram