Close
Idilli pillanatokat megidéző parkot csináltak egy washingtoni múzeumból

Idilli pillanatokat megidéző parkot csináltak egy washingtoni múzeumból

Nyugágyak, függőágyak és füves domb egy patinás múzeumban? Ilyen is csak Amerikában történhet meg.

A washingtoni National Building Museum nagycsarnokában húzott fel a New York-i Rockwell Group egy elég látványos és múzeumban ritkán látható installációt.

A mesterséges gyeppel díszített Lawn küldetése szerint szabadtéri közösségi pontként működik a masszív korinthoszi oszlopok között; a múzeum szokásos nyári kortárs rendezvénysorozatához, a Summer Block Partyhoz kapcsolódva készült el.

A fesztivál ideje alatt a Lawn számos program házigazdájaként szolgál: a kiállítások mellett filmvetítések, jóga– és meditációs foglalkozások, de még krokettbajnokságok is lesznek majd.

David Rockwell, a Rockwell Group alapítója szerint a pázsit összehozza az embereket és közösséget teremt, ezért a fő céljuk az volt, hogy olyan beltéri gyepszőnyeget teremtsenek, amely inspirál, történeteket kreál, vagy akár álmokat valósít meg, miközben tiszteletben tartja a nyári hagyományokat.

Ennek számos eleme visszaköszön a múzeumban: kék színű függőágyon vagy napozóágyon ejtőzhetnek látogatók, a krokettmeccseket pedig fehér székből figyelhetik.

Közülük egyértelműen a harminc méter magasból leeresztett függőágyak a legizgalmasabbak, melyekhez beépített hangszóró is tartozik, hogy pihenés közben hallgathassák a vendégek az ismert amerikai művészek által elmesélt nyári anekdotákat. Az idilli hangulatért a hangszórókból érkező kutyaugatások, madárcsicsergések, vagy labdapattogtatások halk zajai felelnek, hogy tényleg úgy érezzék magukat a gyepen heverészők, mintha egy igazi parkban lennének.

A domb tetején egy harmadik emeletig nyújtózkodó állványt is felállítottak, ahonnan tökéletesen belátni az egész épületet és környékét. A gyep előállításánál gondosan ügyeltek a fenntarthatóságra, a felhasznált növényi alapanyagok, a szójabab és a termesztett cukornád száz százalékban újrahasznosíthatóak, mi több, a Lawn szeptember 2-i bezárását követően az állványoknak is találnak új feladatot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

National Building Museum | usa | installáció | zöld | közösségi tér

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram