Close
Idén is gyönyörködhetünk a szentendrei gyertyaúsztatásban

Idén is gyönyörködhetünk a szentendrei gyertyaúsztatásban

Idén is megtartják a Szentendrei Ister Napok szombat esti programjaként a zenés gyertyaúsztatást a Dunakorzó kisrév és a Kacsakő közötti szakaszán július 17-én.
Az előző évekhez hasonlóan a Vadkacsa Egyesület segít a mécsesek vízre bocsátásában és a program biztonságos lebonyolításában.

A gyertyaúsztatás idejére lezárt dunai szakaszra hajóról rakják ki folyamatosan a különleges mécseseket.

Kalkuttai gyertyagyújtás a Gangeszen
Kenukkal kísérik őket, szükség esetén tüzet oltanak, a beakadt darabokat kiszabadítják. A Postás Strandnál az összes mécsest begyűjtik, mert a szervezők elmondása szerint bár szeretik a Dunát, nem szeretnék a környezetet terhelni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Facebook)
gyertyagyújtás | duna | kenu | budapest | szentendre

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram