Close
Tíz titokzatos olasz tó, amely gyönyörű arcát mutatja ősszel

Tíz titokzatos olasz tó, amely gyönyörű arcát mutatja ősszel

Tökéletes úti célként szolgálhatnak valamelyik őszi hétvégére a csend és béke ezen oázisai, ahol elvonulhatunk a világ zajától egy kis regenerálódásra, és újra felfedezhetjük a természet harmonizáló erejét.

Lago di Laux

Torino megye talán legszebb falujában, Usseaux-ban találjuk a lenyűgözően sima tükrű Laux-tavat. A környék mesébe illő tájai romantikus sétára csábítják az embert.

Lago delle Lame

Az Aveto Regionális Természeti Park hegyvidéki környezetében egy ismeretlen Liguria tárul fel a Lago delle Laménak köszönhetően, ahonnan mindössze egy órás sétával elérhető a zubogó Ravezza-vízesés.

Lago di Cei

A Monte Bondone lejtőin, a Villa Lagarinában található Cei-tó Trentino egyik leglátványosabb tava, amelyet szeptembertől színes lombok vesznek körül, és

a több száz éves bükkösök, tavirózsák és nádasok lenyűgözően illeszkednek a kilátáshoz.

Lago del Mis

A Bellunói-Dolomitok Nemzeti Parkjában található Mis-tó valójában egy mesterséges gát, ami tökéletesen illeszkedik a természeti környezethez. A partjáról könnyű túrával felfedezhetjük a Cadini del Brenton smaragdvizű medencéit és a Soffia-vízesést.

Lago Calamone

A Monte Ventasso lábánál, Reggio Emilia tartományban található a toszkán-emiliai Appenninek egyik leglenyűgözőbb tava, a glaciális eredetű Calamone- vagy Ventasso-tó, amely a Natura 2000 hálózat részét képezi.

Hangulatos part menti sétákat tehetünk bükkfák árnyékában.

Lago di San Domenico

Az abruzzói Villalago faluban, L’Aquila megyében található a Sagittario folyó duzzasztásából született mesterséges víztározó. A kis kavicsos vízpart, a berendezett piknikezőhely és a csodálatos táj ideális helyszínt biztosít egy kis kikapcsolódáshoz.

Lago d’Averno

A Nápoly melletti Pozzuoliban,

egy ősi vulkán kráterében található a legendákkal övezett Averno-tó, amelynek vize a legtöbb tótól eltérően sós.

A szőlőültetvényekkel körülvett táj ideális a madármegfigyelésre, de sok kétéltűnek és halnak is otthont ad.

Lago Arvo

A calabriai Sila Nemzeti Park hangulatos környezetében található, 1927 és 1931 között készült Arvo-tó pihenésre és az érintetlen természet felfedezésére csábít, festői kenu- és vízibiciklitúrákra invitál.

Lago Specchio di Venere

Pantelleria szigetén, éppen félúton Szicília és Tunézia között található a Vénusz tükre nevű tó, amely szintén egy ősi vulkán kráterében keletkezett, és

az alját borító jótékony termáliszapnak köszönhetően organikus szabadtéri gyógyfürdőként is élvezhető.

Lago di Baratz

Szardínia egyetlen természetes tava, a Sassaritól mintegy harminc kilométerre fekvő Baratz-tó mediterrán cserjések valamint fenyvesek és tölgyesek között bújik meg és gazdag madárvilágot vonz, például tőkés récéket és a szárcsákat lehet ott látni.

Ha őszi út célokat keresel, itt találod a legjobb ár-érték arányokat, ezeken a helyszíneken pedig csodálatos őszi színekben gyönyörködhetsz.

(Forrás: SiViaggia, képek: Getty Images, Wikimedia Commons)

 

olaszország | tavak | ősz | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram