Close
Így képzeljük el a tökéletes pihenést az olasz vidéken

Így képzeljük el a tökéletes pihenést az olasz vidéken

Bemutatjuk a Masseria Moroseta névre keresztelt hibátlan pugliai villaegyüttest, amely szinte túl szép, hogy igaz legyen. 

Kabócák ciripelése hallatszik a göcsörtös olajfákról. Már lemenőben van a forró nyári nap, így megpihenhet a szemem a vakító fehérségtől. A medence szélén lévő tálcáról gyorsan elfogyasztok egy lédús barackot, mert még úgy szeretnék úszni egyet, hogy simogatnak a napsugarak.

Combra cseppen a nektarin, már érkezik is egy méh, de még mielőtt ihatna belőle, beugrom a vízbe, ő pedig inkább átszáll a magra. Csobbanás után megszárítkozom, az itteni vászontörölközőknek valamiféle gyógynövényes illata van. Otthonos is, de mégis rendkívül különleges.

Nem kell sietni, még éppen két óra van az olasz főzőkurzus kezdetéig, ahol végre megtanulhatom, hogyan lesz olyan selymes a csokoládé mousse, amit olívaolajjal készítenek.

A konyhából frissen reszelt sajt és citrom aromája száll, alig bírok magammal, ezért teszek egy sétát az olajfák között. Hogy lehet, hogy ezek a fenséges növények ennyire jól bírják a szárazságot? Azt mondják, a mediterráneumban akár ezeréves példányok is élnek, itt, a Moroseta környékén inkább százéves fákkal találkozni.

Nem tudok betelni ezzel a hellyel. A szobába visszahúzódva csak bámulok ki a szélesre nyitott ajtókon, és arra gondolok, ha létezik tökéletesség, akkor ez az. Végtelen esztétikum, a természet közelsége és a páratlan dizájn karol egymásba itt.

Mi pedig ezeket a képeket elnézve csak álmodozunk, és reméljük, hogy egyszer eltölthetünk itt néhány napot és éjszakát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Masseria Moroseta)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom