Close
Öt látványos étel, ami otthon is könnyen elkészíthető

Öt látványos étel, ami otthon is könnyen elkészíthető

Hogy milyen a tökéletes vacsora a rohanós hétköznapokban? Gyorsan elkészül, kevés alapanyagot igényel, elképesztően finom, és még a szemet is gyönyörködteti. Erre mutatunk öt remek alternatívát.

Rizottó

Jamie Oliver egyszerű konyhai tippjeinek segítségével otthoni körülmények között is éttermi színvonalú rizottót tudunk készíteni. Zseniális receptjeinek köszönhetően igazán egyszerűen elkészíthető a gombás és a tenger gyümölcseis változat is. Míg előzőhöz vargányára, utóbbihoz garnélára és kagylóra van szükségünk.

És természetesen a rizottórizsre, ami nélkül nem is érdemes nekivágni a főzésnek.

Paella

Spanyolországban igen változatos módon készítik el a rizses húsukat, azaz a paellát. Van, amikor csirkehúsra, van, amikor tenger gyümölcseire épül.

A chorizo kolbászos változat mindössze harminc perc alatt megvan, ráadásul annyira egyszerűen elkészíthető, hogy még a kezdő szakácsok sem fognak kudarcot vallani vele.

A titka a jól megválasztott chorizo, amit tényleg nem szabad kispórolni belőle.

Spanakopita

Minden népnek megvan a maga pitéje. Míg mi általában gyümölcsökkel készítjük, addig a Földközi-tenger partvidékén sós változatban, helyi alapanyagok felhasználásával sütik meg.

Messze a legnépszerűbb töltelék az, amit a spenakopita is tartalmaz: a spenót és a feta. A görögök bármelyik napszakban előszeretettel fogyasztják, akár reggelire is. A sós pitékbe azonban alapvetően bármi kerülhet, készülhet hússal, sajttal, cukkinivel, paradicsommal is.

Skót tojás

A skót tojás sok szempontból hasonlít a Stefánia vagdaltra, aminek a magyar gasztronómiában nagy hagyománya van. A brit változat a nevét nem a skótokról kapta, hanem arról a helyről, ahol elsőként készítették.

Az eredeti recept szerint a tojásokat halpéppel borították, nem pedig darált hússal, mielőtt zsemlemorzsába hempergették és megsütötték. A skót tojás elkészítése nem túlságosan bonyolult, arra azonban nagyon kell ügyelni, hogy az étel akkor finom, ha a tojássárgája kissé még folyós állagú.

Clafoutis

A tökéletes tejes pite elkészítése éppen olyan egyszerű, mint bármelyik kevert süteményé, ugyanakkor milliónyi változatban elkészíthető, így mindig újdonságként hat.

A clafoutis belseje krémesen lágy, könnyű, és minden falatja garantáltan elrabolja a szívünket.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

recept | gyors étel | könnyű étel | gyors recept | könnyű recept

FOLYTASD EZZEL

Három karácsonyi főétel, ami szinte magától elkészül

Tízből tíz ember helytelenül főzi a rizst – Ez a helyes trükkje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram