Close
Ezért nem ajánlott gyűrűt viselni a nyaraláson

Ezért nem ajánlott gyűrűt viselni a nyaraláson

Nemcsak biztonsági okai vannak.

Ékszerekkel utazni mindig kockázatos dolog, sok turista ezért otthon is hagyja őket és inkább a ruháinak biztosít helyet a poggyászában.

Egy ékszeripari szakértő szerint nem ajánlatos ékszereket viselni olyan helyen, ahol kánikula várható. Nyáron ugye a legtöbben forró úti célt választanak a pihenéshez, de sokan elfelejtik, hogy a meleg időjárás milyen hatással van a testünkre.

– Az ujjaink jelentősen megduzzadhatnak, amikor melegebb lesz, ez pedig gyakorlatilag lehetetlenné teszi a gyűrűk viselését – mondja Ben Roberts.

Azt ajánlja, hogy a gyűrűket cseréljük le más típusú ékszerekre, például karkötőkre, vagy karperecekre.

Az ékszerszakértő hozzátette még, hogy biztonsági okokból elengedhetetlen, hogy készítsünk egy fotót a magunkkal vitt értéktárgyakról (akár az egész poggyászról), és írjunk össze egy listát valamennyi elpakolt ékszerről.

– Az, hogy biztosan tudjuk, mit csomagoltunk be, nyugtatóan hat arra az esetre, ha bekövetkezik a legrosszabb – mondja.

Az értéktárgyakat érdemes a kézipoggyászban tartani, ha netán a feladott csomagok eltűnnének. Egy összegabalyodott lánc pedig hatalmas bosszúságot okozhat a nyaraláson, ezért Ben Roberts azt ajánlja, hogy a hosszú nyakláncokat fűzzük át egy szívószálon.

A biztonsági ellenőrzésen történő átjutás néha rohanó és stresszes folyamat. Minden repülőtér más, de a legtöbb esetben megkérik, hogy vegyük le az ékszereket és a kiegészítőket is. Viseljünk ezért könnyen levehető tárgyakat, hogy a biztonsági ellenőrzés egyszerű és gyors legyen.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

gyűrű | utazás | tipp | biztonság | viselés

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram