Close
Ezt a két európai országot érintik a legkevésbé a háború hatásai

Ezt a két európai országot érintik a legkevésbé a háború hatásai

Az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók, és ennek gazdasági következményei, mint az ellátási láncok akadozása valamint az energia- és üzemanyagköltségek emelkedése számos országra hatással vannak.

Mint az Európai Bizottság tanulmányából kiderül, a legnagyobb hátrány a balti és a kelet-közép-európai térséget, ezen belül is Lengyelországot éri, mely nagyban támaszkodott az orosz energiahordozókra. Szintén nagy károkat szenvedett Ciprust, ahol az orosz látogatók elmaradása veti vissza a gazdaságot, melynek tizennégy százalékát teszi ki a turizmus.

Az összefoglalás szerint Portugália kevéssé érintett,

miután az ország gazdasága nem áll szoros kapcsolatban a háborús régióval, sokkal inkább az Unióra támaszkodik, ugyanakkor itt találjuk a legalacsonyabb inflációt is 4,4 százalékkal.

Máltán elsősorban az aranyútlevél- illetve aranyvízum-rendszert érintették a szankciók, mely lehetővé teszi, hogy különböző befektetésekért cserébe más országok állampolgárai máltai útlevelet illetve állampolgárságot kapjanak. Március 2-ától ezt a lehetőséget megvonták Oroszország és Fehéroroszország állampolgáraitól.

Az orosz-ukrán háború nemcsak az élelmiszeriparban okozott alapanyagválságot, de váratlanabb területeken is éreztette a hatását.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

ukrajna | hatás | szankció | háború | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram