Close
Ezt a két európai országot érintik a legkevésbé a háború hatásai

Ezt a két európai országot érintik a legkevésbé a háború hatásai

Az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók, és ennek gazdasági következményei, mint az ellátási láncok akadozása valamint az energia- és üzemanyagköltségek emelkedése számos országra hatással vannak.

Mint az Európai Bizottság tanulmányából kiderül, a legnagyobb hátrány a balti és a kelet-közép-európai térséget, ezen belül is Lengyelországot éri, mely nagyban támaszkodott az orosz energiahordozókra. Szintén nagy károkat szenvedett Ciprust, ahol az orosz látogatók elmaradása veti vissza a gazdaságot, melynek tizennégy százalékát teszi ki a turizmus.

Az összefoglalás szerint Portugália kevéssé érintett,

miután az ország gazdasága nem áll szoros kapcsolatban a háborús régióval, sokkal inkább az Unióra támaszkodik, ugyanakkor itt találjuk a legalacsonyabb inflációt is 4,4 százalékkal.

Máltán elsősorban az aranyútlevél- illetve aranyvízum-rendszert érintették a szankciók, mely lehetővé teszi, hogy különböző befektetésekért cserébe más országok állampolgárai máltai útlevelet illetve állampolgárságot kapjanak. Március 2-ától ezt a lehetőséget megvonták Oroszország és Fehéroroszország állampolgáraitól.

Az orosz-ukrán háború nemcsak az élelmiszeriparban okozott alapanyagválságot, de váratlanabb területeken is éreztette a hatását.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

oroszország | gazdaság | hatás | szankció | háború

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram