Close
Unod már a mezei szállodákat? Akkor mutatunk három alternatív hotelt

Unod már a mezei szállodákat? Akkor mutatunk három alternatív hotelt

Szálloda recepcióval? Unalmas. Apartman a tengerparton? Szép, de főzni sem ártana. Hostel a belvárosban? Foglalják csak el a fiatalok. Alvás egy nemzeti parkban a tigrisek között? Mennyivel izgalmasabban hangzik! Mutatunk az utóbbihoz hasonló, hagyományostól finoman fogalmazva eltérő három izgalmas hotelt Koppenhágától a Szilicium-völgyig, hogy legyen miről mesélni a kicsekkolás után.

Krane Hotel

Mindössze két vendég élvezheti a korábban szénbányászathoz használt daruból kialakított exkluzív helyszínt Koppenhágában, éjszakánként 2500 dollárért.

Érthető módon indusztriál hatások köszönnek vissza a fa uralta belső elrendezésben, melyet minimalista stílusban alkotott meg a tervező.

A hatalmas üvegablakokon át panorámában tárul elénk a város, akár a kőből készült szürkés kádban, akár a szaunában pihenünk. Az alapszolgáltatások közé tartozik a concierge és a reptéri transzfer, illetve a város felfedezéséhez kölcsönvehetjük a Krane Hotel saját BMW-jét.

Tiger Lodge

A félősek ne siessenek a szobafoglalással az angliai Port Lympne állatparkban található szállodában, mert itt szinte szó szerint a tigrisekkel tölthetjük az éjszakát.

Persze nem egy ágyban, hanem biztonságban, az ablaküvegen túlról nézhetjük a fából faragott szobák bőrfoteljeiből, ahogy a fűben pihennek a nagymacskák.

A napi 1100 dollárért bérelhető lakosztály ellenkező oldalán privát erkély nyújt csodás kilátást a Kent-partra. A további hétszáz vadállatnak otthont adó gyönyörű kertet golfautóval fedezhetjük fel.

Estalen Intézet

Napjaink techzsenijei ide járnak fejet kiszellőztetni. A Michael Murphy és Dick Price által alapított, a kaliforniai Big Surban található patinás központ a hatvanas évek óta működik, a humanisztikus pszichológia legmagasabb szintű kutatásával és oktatásával is foglalkozik.

A korábban a Google termékmenedzsereként dolgozó Ben Tauber irányítása alatt működő Estalen Intézet jógával és meditációval kínál pihenő jellegű műhelymunkát a Szilícium-völgy agytrösztjeinek.

Amennyiben szükségét érzik a vendégek, depressziójukat, továbbá tech- és internet-függőségüket kezeltethetik a vadregényes helyen, ahol házi kenyérrel és gyógyító fürdőkkel ápolhatják a lelküket éjszakánként 420 dollárért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tiger Lodge hivatalos oldala, Estalen Intézet Facebook-oldala)

szilokon-völgy | alternatív | koppenhága | szálloda | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram