Close
Unod már a mezei szállodákat? Akkor mutatunk három alternatív hotelt

Unod már a mezei szállodákat? Akkor mutatunk három alternatív hotelt

Szálloda recepcióval? Unalmas. Apartman a tengerparton? Szép, de főzni sem ártana. Hostel a belvárosban? Foglalják csak el a fiatalok. Alvás egy nemzeti parkban a tigrisek között? Mennyivel izgalmasabban hangzik! Mutatunk az utóbbihoz hasonló, hagyományostól finoman fogalmazva eltérő három izgalmas hotelt Koppenhágától a Szilicium-völgyig, hogy legyen miről mesélni a kicsekkolás után.

Krane Hotel

Mindössze két vendég élvezheti a korábban szénbányászathoz használt daruból kialakított exkluzív helyszínt Koppenhágában, éjszakánként 2500 dollárért.

Érthető módon indusztriál hatások köszönnek vissza a fa uralta belső elrendezésben, melyet minimalista stílusban alkotott meg a tervező.

A hatalmas üvegablakokon át panorámában tárul elénk a város, akár a kőből készült szürkés kádban, akár a szaunában pihenünk. Az alapszolgáltatások közé tartozik a concierge és a reptéri transzfer, illetve a város felfedezéséhez kölcsönvehetjük a Krane Hotel saját BMW-jét.

Tiger Lodge

A félősek ne siessenek a szobafoglalással az angliai Port Lympne állatparkban található szállodában, mert itt szinte szó szerint a tigrisekkel tölthetjük az éjszakát.

Persze nem egy ágyban, hanem biztonságban, az ablaküvegen túlról nézhetjük a fából faragott szobák bőrfoteljeiből, ahogy a fűben pihennek a nagymacskák.

A napi 1100 dollárért bérelhető lakosztály ellenkező oldalán privát erkély nyújt csodás kilátást a Kent-partra. A további hétszáz vadállatnak otthont adó gyönyörű kertet golfautóval fedezhetjük fel.

Estalen Intézet

Napjaink techzsenijei ide járnak fejet kiszellőztetni. A Michael Murphy és Dick Price által alapított, a kaliforniai Big Surban található patinás központ a hatvanas évek óta működik, a humanisztikus pszichológia legmagasabb szintű kutatásával és oktatásával is foglalkozik.

A korábban a Google termékmenedzsereként dolgozó Ben Tauber irányítása alatt működő Estalen Intézet jógával és meditációval kínál pihenő jellegű műhelymunkát a Szilícium-völgy agytrösztjeinek.

Amennyiben szükségét érzik a vendégek, depressziójukat, továbbá tech- és internet-függőségüket kezeltethetik a vadregényes helyen, ahol házi kenyérrel és gyógyító fürdőkkel ápolhatják a lelküket éjszakánként 420 dollárért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tiger Lodge hivatalos oldala, Estalen Intézet Facebook-oldala)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom