Close
Három isteni előétel húsvétra, ha már unod a natúr főtt tojást

Három isteni előétel húsvétra, ha már unod a natúr főtt tojást

A főtt tojás kihagyhatatlan eleme a húsvéti asztalnak. Érdemes azonban új megoldásokat kipróbálni a felhasználására, hiszen egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk.

Klasszikus kaszinótojás egy kis füstösséggel

A szokásos módon elkészített főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Óvatosan eltávolítjuk a sárgáját, és beletesszük a turimixgépbe. Hozzáadjuk a majonézt egy kevés apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, fehérborsot, és ízlésünk szerint csilipelyhet. Homogén állagúra turmixoljuk. A tojásfehérjéket egy tálra helyezzük, a krémet habzsákba töltjük, és beletöltjük a fehérjékbe. Egy kevés pirospaprikával megszórva tálaljuk.

Ízlésünk szerint füstöltlazac-darabokkal a tetején kínáljuk.

Tojássalátás crostini fehér szardellával

Egy evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk, majd félrehúzzuk. Közben a sütőt 300 Celsius-fokra előmelegítjük, a crostiniket feldaraboljuk, mindkét oldalukat meglocsoljuk olivaolajjal, és egy tepsibe sorakoztatjuk őket. Öt perc alatt ropogósra sütjük. A szeleteket fokhagymával megdörzsöljük, és hagyjuk kihűlni. A főtt tojásokat meghámozzuk, és egy villával összetörjük. Hozzákeverünk egy maroknyi aprított metélőhagymát, pár csepp ecetet és egy evőkanál olívaolajat.

Sózzuk, borsozzuk, majd a crostinikre sorakoztatjuk. Friss idényzöldségekkel díszítjük.

Currys-narancsos tojáskrém

A főtt tojásokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadunk fél narancs reszelt héját és levét, némi curryt, mustárt és majonézt. Sózzuk, borsozzuk és pürésítjük.

Az ízlésünk szerint kiválasztott kenyereket megkenjük a tojáskrémmel, friss zöldfűszerekkel, vagy metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Vajon mi a kedvenc karanténétele Mautner Zsófinak, és miből inspirálódik  Jókuti “Világevő” András akkor, amikor leginkább a négy fal közé szorulunk? Mi idézi meg a gyermekkorát Iklódi Dórának, és hogyan formálja azt egészségtudatossá? Sass Dani last minute ételekre vágyik, vagy szívesen tölt mostanában hosszabb időt a konyhában? Utánajártunk mindennek és begyűjtöttük az ország legnépszerűbb gasztrobloggereinek legtutibb receptjeit is.

(Forrás: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Immár három Sfinx őrzi az Operát – Bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom