Close
Három isteni előétel húsvétra, ha már unod a natúr főtt tojást

Három isteni előétel húsvétra, ha már unod a natúr főtt tojást

A főtt tojás kihagyhatatlan eleme a húsvéti asztalnak. Érdemes azonban új megoldásokat kipróbálni a felhasználására, hiszen egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk.

Klasszikus kaszinótojás egy kis füstösséggel

A szokásos módon elkészített főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Óvatosan eltávolítjuk a sárgáját, és beletesszük a turimixgépbe. Hozzáadjuk a majonézt egy kevés apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, fehérborsot, és ízlésünk szerint csilipelyhet. Homogén állagúra turmixoljuk. A tojásfehérjéket egy tálra helyezzük, a krémet habzsákba töltjük, és beletöltjük a fehérjékbe. Egy kevés pirospaprikával megszórva tálaljuk.

Ízlésünk szerint füstöltlazac-darabokkal a tetején kínáljuk.

Tojássalátás crostini fehér szardellával

Egy evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk, majd félrehúzzuk. Közben a sütőt 300 Celsius-fokra előmelegítjük, a crostiniket feldaraboljuk, mindkét oldalukat meglocsoljuk olivaolajjal, és egy tepsibe sorakoztatjuk őket. Öt perc alatt ropogósra sütjük. A szeleteket fokhagymával megdörzsöljük, és hagyjuk kihűlni. A főtt tojásokat meghámozzuk, és egy villával összetörjük. Hozzákeverünk egy maroknyi aprított metélőhagymát, pár csepp ecetet és egy evőkanál olívaolajat.

Sózzuk, borsozzuk, majd a crostinikre sorakoztatjuk. Friss idényzöldségekkel díszítjük.

Currys-narancsos tojáskrém

A főtt tojásokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadunk fél narancs reszelt héját és levét, némi curryt, mustárt és majonézt. Sózzuk, borsozzuk és pürésítjük.

Az ízlésünk szerint kiválasztott kenyereket megkenjük a tojáskrémmel, friss zöldfűszerekkel, vagy metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Vajon mi a kedvenc karanténétele Mautner Zsófinak, és miből inspirálódik  Jókuti “Világevő” András akkor, amikor leginkább a négy fal közé szorulunk? Mi idézi meg a gyermekkorát Iklódi Dórának, és hogyan formálja azt egészségtudatossá? Sass Dani last minute ételekre vágyik, vagy szívesen tölt mostanában hosszabb időt a konyhában? Utánajártunk mindennek és begyűjtöttük az ország legnépszerűbb gasztrobloggereinek legtutibb receptjeit is.

(Forrás: Getty Images)

húsvét | recept | tojás | gasztronómia | főtt tojás

FOLYTASD EZZEL

Luxus utasellátó nyílt a csopaki vasútállomáson

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram