Close
Három különálló háznak tűnik ez az egészen egyedi luxusvilla

Három különálló háznak tűnik ez az egészen egyedi luxusvilla

Nem a megszokott, de azért nagyon is medencés magasélet jön Hollywood Hills dombjairól.

Los Angelesben járunk, annak is a Hollywood Hills-i tetején, egészen pontosan az 1471 Forest Knoll Drive-on. Helyszínünk pedig nem más, mint egy 929 négyzetméteres, medencés luxusrezidencia a Standard Architecture építészstúdió tervezőasztaláról, akik az úgymond közhelyes építészeti luxusvillák esztétikáján csavartak egyet, melynek eredménye ez a nagyon egyedi, három nyeregtetős épületegyüttesből létrejövő ház.

Az építészeket a három, parallel egységben a texasi Fort Worth-ben található Kimbell Art Museum inspirálta, amelyet még Louis Kahn tervezett 1972-ben. Ebben a múzeumban három párhuzamos fehér ház áll fekete acél tetőkkel: ezt vették alapul ehhez az épülethez a tervezők.

Az eredmény egy stílusos és Hollywoodhoz képest tényleg formabontó ház (elsőre kicsit olyan, mintha mondjuk három vidéki skandináv házikót pakoltak volna egymás mellé Hollywood tetején és kicsit felfényezték volna luxusszintre), ahonnan elképesztő kilátás nyílik a teraszról és a medencéből is az angyalok városára – de ki sem kell lépni a házból, hogy kielégüljenek a szemeink.

A középső egységben dupla belmagasságú – kilencméteres – térben alakították ki az étkezőt és a nappalit; a mellette lévő két szárny pedig kétemeletes, mindegyikben az emeleten kaptak helyet a hálószobák, a földszinten pedig többek között egy házimozit is kialakítottak. A négy hálóhoz egy összefüggő, háromszög alakú terasz is tartozik, ahonnan szintén nem kétfilléres a panoráma. A villa elegánsan stílusos berendezése tökéletes összhangban van az épülettel magával: kortárs bútorok, és krémes, fehér és szürke árnyalatok dominálnak a terekben.

Nagyon bírjuk, valahogy visz valami őszinte eleganciát, természetességet és stílusosságot az általános amerikai luxus építészeti megoldásaiba.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Mike Kelley

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom