Napjainkban minden kétséget kizáróan gasztronómiai forradalom zajlik, amely a fine diningban és a francia stílusú csúcskategóriás cukrászatban figyelhető meg a leginkább. A klasszikus kávéházi stílust egyre inkább felváltja hazánkban is a mille-feuille-ök és a tarte-ok kifinomultsága.
A következő három újhullámos cukrászdában igazán magas szintre emelték a francia stílusú sütemények készítését.
Mihályi Patisserie – Vác
A Mihályi Patisserie vezetője az a Mihályi László, aki a francia cukrászati stílust elsőként hozta be Magyarországra, hogy aztán úttörőként járjon elöl a fejlődésben.
Hatalmas nemzetközi szakmai tapasztalatait formabontó és innovatív cukrászati remekekben jeleníti meg.
Különösen népszerűek a Duna kavics elnevezésű sütemények és az újragondolt Dobos torta, amely Dobos desszertként született újjá, hogy a tradíciót megőrizve nyújtson új gasztronómiai élményt.
Desszertem – Miskolc
Észak-Magyarország egyik leginnovatívabb cukrászdája a Desszertem, ahol süteményektől kezdve az újhullámos tortákig mindent megtalálhatunk.
Az egyik újdonságuk a Gianduja torta, amely az ősz ízeit vonultatja fel, tele van mogyorós pralinéval, tejcsokoládéval és mogyorókrémmel.
Kihagyhatatlannak számít a tart tatinjük, amelyet vajkaramelles leveles tészta lapon kínálnak egy kis narancslikőr habbal, fahéjjal, szórt szőke csokoládéval és sült almával.
ÉdességLabor – Budapest
A Hegedűs Gyula utcai ÉdességLabor fantasztikus tortakreációival hívja fel magára a figyelmet.
A gyerekek számára vidám, játékos tortákat készítenek, a felnőtteket pedig letisztult, minimalista stílusú alkotásokkal kápráztatják el.
Nagy hangsúlyt fektetnek a szezonalitásra is, ősszel például fügés finomságokat is kóstolhatunk, de szívesen préselnek ehető virágokat is, hogy aztán azokkal díszítsék tortáikat.
Ez is érdekelhet:
vác | francia desszert | cukrászda | budapest | újhullámosEzt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel
Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!