Close
Vedd a nyakadba a világot a tavaszi szünetben!

Vedd a nyakadba a világot a tavaszi szünetben!

Szeretnéd kicsit kiengedni a gőzt, de ötleted sincs, merre indulj? Ne aggódj, csak csomagolj, mi pedig abban segítünk, merre vedd az irányt!

La Coruña, Spanyolország

La Coruña Spanyolország észak-nyugati sarkában található, egyben Galícia egyik legszebb kikötővárosa. Két, sokak által kedvelt strandját is érdemes felkeresni, a Playa del Orzant és a Playa de Riazort. Középkori óvárosa pedig tele van jobbnál-jobb tapasbárokkal!

Amit semmiképp sem szabad kihagyni: ha már ott jársz, ne sétálj el a Museo de Bellas Artes előtt! A helyiek roppant büszkék a Szépművészeti Múzeumra, hiszen az egyik legnagyobb spanyol művész, Goya vázlatai láthatóak a tárlaton.

Plovdiv, Bulgária

Plovdiv hatezer éves múltjával a világ hatodik legrégebb óta lakott települése.

Óvárosát többnyire a jellegzetes balkáni építészeti stílusjegyeket hordozó 18-19. századi épületek alkotják, több közöttük ma már múzeumként, galériaként működik.

Ha sétára indulsz, többnyire renovált, díszes épületek között, macskaköves, kanyargós utcákon barangolhatod be Plovdiv minden zegzugát. Kiemelkedő látnivalója az óváros domboldalán épült 2. századi római odeon – fedett tér –, melyet részben sikerült újjáépíteni.

Amit semmiképp sem szabad kihagyni: a római kor gyönyörű emléke az Irene Háza, a 3. századi arisztokratikus épület, melyben a Trák Kulturális Központ kapott helyet. Az ott látható, felbecsülhetetlen értékű mozaikok egyértelműen arra utalnak, hogy Philippopoliszban kimagasló színvonalú mozaikművészet virágzott. A múzeumban ősi kerámiákat és üvegtárgyakat is kiállítanak, melyek némelyike több mint ezer éves.

Funchal, Madeira, Portugália

A 103 ezrr lakosú Funchal Madeira fővárosa, egyben legjelentősebb városa. Madeirát 1420-ban fedezték fel portugál hajósok, ez volt a nagy földrajzi felfedezések kezdete, Funchal alapítása is erre az időszakra tehető. A városan hamar megjelentek a flamand és olasz kereskedők, művészek és építészek, Funchal pedig gyors fejlődésnek indult. Funchal a 16. századtól kezdve jelentős kikötő és kereskedelmi központ,

manapság közkedvelt turistahely, az autonóm Madeira politikai, gazdasági és turisztikai központja.

Amit semmiképp se hagyj ki: Funchal kedvelt látnivalói közé tartoznak a botanikuskertek. Három nagyobb kertet érdemes megtekinteni: a Jardim Botanicot, a Jardim Orquídeat  és a Blandy’s Gardent.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

portugália | kikötő | óváros | nagy sztori | látnivalók

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram