Close
Hasznos kellékek a hosszú autóutakra

Hasznos kellékek a hosszú autóutakra

Bizonyára mindannyian találtunk már magunk olyan szituációkban, amikor hosszú autóutat kellett megtennünk. Az órákon át tartó vezetés viszont mind fizikailag, mind pedig mentálisan rendkívül kimerítő lehet. Azonban jóval kényelmesebbé tehetjük mindezt egy pár apróság segítségével. Íme tehát néhány dolog, ami segít majd könnyebben átvészelnünk a hosszú utakat.

Megfelelő zene

Talán közhelyesnek hangzik, de az órákon át tartó monoton vezetés eléggé eltompíthat, egy pár ütős nóta viszont garantáltan megoldja majd a problémát. Nem mindegy azonban, milyen zenét választunk. A lassú, relaxáló zenéket például feltétlen érdemes elkerülnünk, különösen, ha éjszaka indultunk útnak. Ha tracklistünk viszont pörgős, vidám számok összeállítása alkotja, az hatalmas segítséget jelenthet.

Golyós üléshuzat

Ezt a konstrukciót leginkább a taxisnál láthattunk, ami egyáltalán nem véletlen. Az órákig tartó vezetés miatt eléggé elgémberedhet a hátunk, egy jó masszázsfelületet biztosító üléshuzat azonban megoldhatja a problémát. Bármelyik nagyobb áruházban olcsón beszerezhetünk ilyen, akár az Alza oldalán is.

Kormányvédő

A különféle kormányvédőket sokan giccsesnek tartják, viszont megvan a maguk szerepe. Valójában kevesebb közül van a kormány védelméhez, mint a saját kényelmünkhöz. Egy jó kormányvédő ugyanis stabilabb fogást biztosít számunkra a volán mögött, amire igencsak szükségünk lehet a hosszú út során.

Koffein

A koffein valóságos manna a fáradt ember számára. Legyen szó kávéról, energiaitalokról vagy épp koffeintablettákról, ha egész álló nap a volán mögött kuksolunk, akkor nem maradhat ki az úti felszerelésünkből. A hosszú autóutak órákon át tartó intenzív koncentrációt igényelnek részünkről, amire nem biztos, hogy képesek leszünk egy kis segítség nélkül. Márpedig az utakon a figyelmetlenség olykor végzetes kimenetelű lehet.

A fentebb felsorolt lista csupán támpontul szolgál azok számára, akik teljességgel ismeretlenek a hosszabb ideig tartó vezetés terén. Akármennyire is közhelyesnek tűnik viszont, a rajta szereplő csecsebecsék szó szerint életet menthetnek.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Nem bízol a kínai cuccokban? Alakíts ki egy európai okosotthon rendszert

Íme, egy divatos és kényelmes forgószék exkluzív irodákba!

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom