Close
Szakértők szerint ezt a hat dolgot semmiképp sem ajánlott viselni a repülőn

Szakértők szerint ezt a hat dolgot semmiképp sem ajánlott viselni a repülőn

Egy hosszú repülőútra általában kényelmes viselettel készülünk. Szakértők szerint akadnak olyan ruhadarabok, amelyekben nem ajánlott utazni.

Rövidnadrág

Az első a listán, amit nem szabad felvenni. Ez a tanács a korábbi légiutas-kísérő Tommy Cimato-tól érkezik, aki egy virálissá vált videóban óva int a térd fölött végződő rövidnadrágoktól,

mondván a székeket nem tisztítják rendszeresen.

„Soha nem tudhatod, milyen állapotú az ülés, de ha hosszúnadrág van rajtad, kevesebb bacilussal érintkezel.”

Szűk ruhák

Andrea Fischbach légiutas-kísérő javaslata alapján az ilyen jellegű ruhákat jobb inkább a bőröndben hagyni. A szűk vagy szoros ruházat viselete görcsöket, duzzanatot és később fájdalmat okozhat.

„Nagyon fontos, hogy tudj egy kicsit mozogni az ülésen, vagy gyakrabban felállni és sétálni egyet, hogy a vér áramoljon, különben fennáll a trombózis kialakulásának kockázata.”

Magas sarkú cipő

Elsősorban biztonsági, valamint praktikussági okokból nem tanácsos, ha netán átszálláskor rohanni kell egyik kapuból a másikba.

Ha pedig ne adj’ isten evakuálás történne a gépen és csúszdára van szükség, a magas sarkú cipőt le kell venni, mivel kilyukaszthatja azt.

Flip flopok

Mary Schiavo, a CNN légiközlekedési elemzőjének legfőbb ajánlása utazáskor, hogy mindig kerüljük a szandál vagy papucs viselését.

„Látom, hogy sokan szandálban szállnak fel a gépre. Amennyiben fel kell állnod és futnod, de elesel, vagy nem tudsz futni, akkor nemcsak magadnak fogsz fájdalmat okozni, hanem másoknak is.”

Farmer

Katie Ellen légiutas-kísérő elárulta, hogy a farmereket is jobb elfelejteni, mert a lábak a levegőben megduzzadhatnak.

Leggings

Christine Negroni repülési szakértő, aki könyvet is írt a világ legrejtélyesebb légi katasztrófáiról, elárulta, hogy a leggings végzetes lehet, ha a repülőgép lezuhan, vagy tűz üt ki az utastérben.

„Mostanában mindenki jóganadrágot visel a fedélzeten, de én kerülöm az összes műszálas anyagot, mert ezek nagyobb valószínűséggel égnek és ragadnak rád tűz esetén.”

Patrick Smith pilóta szerint egyébként sokkal gördülékenyebben menne a beszállás például egy-egy tengerentúli járatra, ha az emberek nem türelmetlenkednének (tehát nem a klasszikus fapados gépekre gondol, hanem a nagy utasszállítókra).

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

 

nem ajánlott | viselet | utazás | szakértők | tanács

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram