Close
Ennél jobb hírt aligha kaphattunk, akár hatnapos hosszú hétvége is várhat ránk jövőre

Ennél jobb hírt aligha kaphattunk, akár hatnapos hosszú hétvége is várhat ránk jövőre

Egy friss rendelettervezet szerint 2024-ben hét hosszú hétvégére és – május elsején és október 23-án – két szabad szerdára is számíthatnak az általános munkarendben dolgozók – adta hírül az Index nyomán a HR-portál.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslata szerint 2024. augusztus 3. (szombat) munkanap lenne, ezért cserébe 2024. augusztus 19. (hétfő) pihenőnapnak számítanak. 2024. december 24. (kedd) pihenőnap lenne, amit 2024. december 7-én kellene ledolgozni. Emellett pedig 2024. december 27-én (pénteken) szintén nem kellene munkába sietnünk. Ezt a napot 2024. december 14-én dolgoznánk le.

A rendelet-tervezet egyelőre a társadalmi vitára bocsátott dokumentumok között szerepel,

végleges döntést a kormánynak október végéig kell meghozniuk, a munkáltatók egy része örül, hiszen a javaslat kedvez a turisztikai szektornak, ugyanakkor másrészről visszafoghatja a termelést.

(Forrás: Index, fotó: Getty)

javaslat | rendelet-tervezet | 2024 | szabadság | munkaszüneti nap

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram