Close
Májustól már biztosan nem lesz tömeg a világ egyik legnépszerűbb turistalátványosságán

Májustól már biztosan nem lesz tömeg a világ egyik legnépszerűbb turistalátványosságán

Hawaii az utóbbi időben több olyan intézkedést hozott, melynek célja, hogy megóvja a helyieket és a környezetet a túlturistáskodás káros hatásaitól.

Korábban az állam betiltotta az egyik legnépszerűbb turistacsalogató programját, eltüntette a legismertebb, viszont csak illegálisan megközelíthető látványosságát, és az Airbnb-ket is megszorongatná.

Most pedig azt jelentették be, hogy az államon kívülről érkezők már csak előzetes foglalással látogathatják O’ahu egyik legnagyobb látványosságát, a Diamond Head vulkán páratlan panorámát kínáló túraútvonalát és a tűzhányót körülvevő parkot.

A rendszer a tervek szerint április 28-tól él, és két hétre előre lehet foglalni benne. Ez nem vonatkozik az állam lakosaira, akik ingyen és foglalás nélkül mehetnek be személyigazolvány vagy jogosítvány felmutatásával.

Hawaii hasonló problémával néz szembe, mint például Velence és Thaiföld, hogy egyszerre túl sok ember összpontosul egy helyen, ami nemcsak a kárt tehet az adott környezetben, de rontja a turistaélményt is.

“Az új foglalási rendszer mérsékli a gyalogos forgalom által okozott környezeti hatásokat, csökkenti a járművek torlódását a parkban és a környező negyedekben, és

a látogatóknak is jobb élményben lehet részük”

írta az intézmény a közleményében.

Mint hozzáteszik, ez a harmadik állami park, amelyhez foglalás szükséges a Hā’ena Állami Park és a Waiʻānapanapa Állami Park mellett, emellett az O’ahu-i Hanauma Bay-re is előzetesen kell jegyet venni.

A Hawaii-szigetek az aktív vulkánoknak köszönhetően folyamatosan változik, de nem emiatt tilos belépni erre a titkos szigetre.

(Forrás: CNN, képek: Pixabay, Wikimédia Commons)

Diamond Head | túlturizmus | hawaii | vulkán

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom