Close
Vajon melyik bolygón lehet ez a ház?

Vajon melyik bolygón lehet ez a ház?

Mintha csak a jövőben járnánk, amikor az emberiség a kihalás szélére sodródott, és már csak elvétve találni szeretett sárbolyónkon közülünk valókat.

Vagy egy másik égitesten vagyunk, amely a Földhöz nagyon hasonló, és csak most tartunk a benépesítés kezdetén. És hiába vagyunk messze oly sok mindentől, valahol a káprázatosra megfestett semmi közepén, jól jön, ha beolvadunk a környezetbe – talán azért, hogy még véletlenül se találjanak ránk.

Akárhogy is van,

a Maui Clifftop Hause különleges kisugárzása mellett nehéz elmenni.

Az otthon egy sor miniépítményből épül fel, minden kis lakóhelyiségben találunk hálószobát, fürdőt, központi konyhát és étkezőt is. A minibirodalom hasznos alapterülete mintegy négyzáz négyzetméterre tehető.

A beltér tökéletes összhangban van a tengerparti környezettel, a pálmafákkal, a zúgolódó óceánparttal – ezért sem kell megijednünk a házon belüli bambuszinváziótól. A tető nemcsak az éghajlat szélsőséges időjárásától óv meg, hanem segít az otthonnak a sziklás tájba beolvadni. Hiszen a rejtőzködés, az elvonulás, a túlélés a kulcs.

Az ingatlant egyébként egy szlovén iroda, a ljubljanai Dekleva Gregorič Arhitekti tervezte, és Hawaii északi partjainál található, a Nyugat-Maui-hegység közelében. Szívesen felfedeznénk közelebbről is, már ha sikerülne rátalálnunk erre az ügyesen rejtőzködő hajlékra.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen)

dizájn | föld | otthon

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram