Close
Vajon melyik bolygón lehet ez a ház?

Vajon melyik bolygón lehet ez a ház?

Mintha csak a jövőben járnánk, amikor az emberiség a kihalás szélére sodródott, és már csak elvétve találni szeretett sárbolyónkon közülünk valókat.

Vagy egy másik égitesten vagyunk, amely a Földhöz nagyon hasonló, és csak most tartunk a benépesítés kezdetén. És hiába vagyunk messze oly sok mindentől, valahol a káprázatosra megfestett semmi közepén, jól jön, ha beolvadunk a környezetbe – talán azért, hogy még véletlenül se találjanak ránk.

Akárhogy is van,

a Maui Clifftop Hause különleges kisugárzása mellett nehéz elmenni.

Az otthon egy sor miniépítményből épül fel, minden kis lakóhelyiségben találunk hálószobát, fürdőt, központi konyhát és étkezőt is. A minibirodalom hasznos alapterülete mintegy négyzáz négyzetméterre tehető.

A beltér tökéletes összhangban van a tengerparti környezettel, a pálmafákkal, a zúgolódó óceánparttal – ezért sem kell megijednünk a házon belüli bambuszinváziótól. A tető nemcsak az éghajlat szélsőséges időjárásától óv meg, hanem segít az otthonnak a sziklás tájba beolvadni. Hiszen a rejtőzködés, az elvonulás, a túlélés a kulcs.

Az ingatlant egyébként egy szlovén iroda, a ljubljanai Dekleva Gregorič Arhitekti tervezte, és Hawaii északi partjainál található, a Nyugat-Maui-hegység közelében. Szívesen felfedeznénk közelebbről is, már ha sikerülne rátalálnunk erre az ügyesen rejtőzködő hajlékra.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom