Close
Figyelmeztet az amerikai hatóság: nem minden csomagot szabad átküldeni a reptéri szkenneren

Figyelmeztet az amerikai hatóság: nem minden csomagot szabad átküldeni a reptéri szkenneren

A Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) azt kéri az utazóktól, hogy ne hagyják benne kedvenceiket a hordozóban, amikor az átmegy a röntgenszkenneren.

Mint a TSA szóvivője elmondta, semmilyen élőlényt nem jó kitenni feleslegesen a sugárzásnak. De akkor hogyan lehet átvinni az állatokat az ellenőrzésen? A hivatal kampányt indított, amelyben bemutatja.

A kutyákkal az embernek könnyebb dolga van, mert nyugodtan kiveheti őket a hordozóból, miután azt feltette a szkennerhez vezető platformra. Amíg a hordozó átmegy a gépen, az ember a kutyájával átsétál a fémdetektoron, majd visszateheti az állatot a dobozába.

A macskákkal viszont már nehezebb a helyzet, mert ha a gazdi óvatlan, akkor a jószág akár ki is ugorhat a helyéről.

Az ilyen esetek elkerülésére a privát átvilágítószobát ajánlják: ilyenkor a hordozóban lévő állattal együtt lehet átmenni a fémdetektoron.

Ezután viszont az egyik biztonsági emberrel egy külön helyiségbe kell menni, ahol ki kell vennünk a kedvencünket, hogy szemügyre vehessék, valamint, hogy ez idő alatt egy másik alkalmazott átvezethesse az üres hordozót az átvizsgáláson. Miután a doboz visszaérkezett, visszatehetjük a cicust, és mehetünk tovább a megszokott módon.

Úgy tűnik, a közlekedési vállalatok is egyre tudatosabban viszonyulnak a háziállatokhoz, amit ez a példa is jól szemléltet, de mi is figyelhetünk a kedvenceink igényeire az utazás közben.

(Forrás: Travel Awaits, képek: Getty Images)

amerikai egyesült államok | háziállat | biztonsági ellenőrzés | közlekedésbiztonsági hivatal | macska

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Féltik a gyerekeket a légiutas-kísérők, ezért változást követelnek a jogalkotóktól

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom