Close
Házimuzsika világsztárokkal: nem mindennapi koncertet rendeznek Budapest egyik legszebb hotelében

Házimuzsika világsztárokkal: nem mindennapi koncertet rendeznek Budapest egyik legszebb hotelében

„Az üres virtuozitás nem művészet. Akkor él át a közönség katarzist, amikor gondolatokat és érzelmeket közvetít egy előadás” mondja Rost Andrea szeptember 21-i, Hot Jazz Banddel közös Dalok a lányszobámból című koncertjéről. Az előadás az Aria Hotel Budapestben található Café Liszt szervezésében jön létre egy olyan sorozat részeként, melyben világhírű művészek fellépését intim közelségből tapasztalhatja meg a közönség.

Az est során a neves operadíva számára fontos, igazán személyes zeneszámokat hallhatunk: musical részleteket, egykori táncdalfesztiválok győztes dalait és filmzenéket; Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marilyn Monroe-n át Marlene Dietrichig. A sokszínű programot a Kossuth-díjas Hot Jazz Band dzsesszes, szvinges átiratában hallgathatjuk meg. A koncert intim hangulatához az is hozzájárul, hogy a dalok között a művésznő karrierjének állomásait személyes történetekkel illusztrálja.

Rost Andrea számos alkalommal énekelt a New York-i Metropolitan Opera és más világhírű zenés játszóhelyek színpadán, nemzetközi hírét olyan szerepeknek köszönheti, mint a Rigoletto Gildája, a Varázsfuvola Paminája vagy a Pillangókisasszony Cso-cso-szánja. Nagyhírű partnerekkel lépett fel, úgy mint Luciano Pavarotti, Plácido Domingo és José Carreras, ám vonzódása a opera világához nem volt mindig egyértelmű:Az első zenei emlékeim a Táncdalfesztiválhoz kötődnek: bár csak hároméves voltam az elsőnél, de a szüleim később elmesélték, szinte odaszegeződtem a tévéhez, és minden dalt tudtam kívülről. Összecsődítettem a gyerekeket az udvarba, leültettem őket hokedlikra és sámlikra, és egy kis betonemelvényen elénekeltem nekik a repertoáromat, amely ezekből a dalokból állt. Ők tapsoltak, én meghajoltammeséli azokról a korai élményekről, melyek mélyen inspirálták a Dalok a lányszobámból című előadást.

Érzelmileg intenzív élményre számítunk, mert ritkán hallhatóak ezek a zseniálisan megírt könnyűzenei számok olyan képzettséggel és hozzáértéssel rendelkező operaénekes előadásában, aki a legnagyobb operaházak színpadán edződött. A művésznő értve énekel, így a közönség minden szám esetében mélyreható előadást kap – mondja Magyar Kornél, az Aria Hotel zeneigazgatója, akivel a Kossuth-, Prima Primissima- és Liszt Ferenc-díjas magyar díva kapcsolata évekre nyúlik vissza. Rost Andrea nemcsak örömmel tölti idejét a szálloda zenei tematikájú tereiben, vagy ad itt sajtótájékoztatót, de korábban eleget tett Magyar Kornél felkérésének és elfogadta az épület opera szárnyának tiszteletbeli kurátori tisztségét.

A koncerten – melynek látványtervezője Varró Zoltán dizájner –, megszólal az Aria Hotel saját Bogányi hangversenyzongorája is, amely a hotel nyitása óta a Music Garden auláját ékesíti.

A Café Lisztnek otthont adó, New York-i Library Hotel Collection szállodacsoporthoz tartozó Aria Hotel minden részletében a zenének hódol. Az épület négy zenei szárnyát a dzsessz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, negyvenkilenc szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi. A szállodának saját zenei igazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolat építésével. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt egyik termének, a tükörteremnek felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel: Plácido Domingo, Gregory Porter, Lenny Kravitz, hogy csak néhányat említsünk. A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna.

Az esemény szeptember 21.-én, csütörtökön, 19 órakor kezdődik, jegyeket ide kattintva lehet vásárolni.

program | előadás | ajánló | aria hotel | rost andrea

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram