Close
Többször is leállítják majd a forgalmat hétfőn a Heathrow-n

Többször is leállítják majd a forgalmat hétfőn a Heathrow-n

Hétfőn fél órára leállítják a Heathrow-n a forgalmat, hogy a London felett repülő gépek zaja neve zavarja meg az Erzsébet királynő temetésének végén tartandó kétperces csendet.

Kora délután is tartanak egy szünetet, ami az érkező járatokat érinti, hogy ne legyen repülő a főváros nyugati részén, amikor a királynő halottaskocsija felvonul, később pedig a felszálló gépeket késleltetik, hogy ne zavarják a Windsorba vezető ünnepélyes körmenetet.

A változások a Heathrow menetrendjének körülbelül tizenöt százalékát érintik, ami a repülőtér szerint körülbelül annyit jelent, mint amikor egy kisebb időjárási esemény akadályozza a forgalmat.

A British Airways mintegy ötven járat törlésére számít, az érintett utasokat a légitársaságok értesítik a változásokról.

Az indulások számát a késő délutáni órákban ritkítják, hogy minimálisra csökkentsék a zajt a windsori gyászszertartás alatt. A járatokat elirányítják a Windsori kastélytól a családi szertartás és a temetés ideje alatt, és a repülőtér körül is lezárnak néhány utat, miközben arra kérik az embereket, hogy vonattal vagy metróval közlekedjenek arra.

Az ország nagyobb szupermarketjei és benzinkútjai is zárva lesznek a nap nagy részében, így Tesco, a Sainsbury’s, az Asda és a Morrisons is, és néhányuk csak délután ötkor nyit ki. A temetés hétfőn helyi idő szerint délelőtt tizenegy órakor, vagyis közép-európai idő szerint délben lesz.

A temetésre érkező külföldi vezetők magángépeit sem fogja egyébként fogadni a Heathrow, ahol már korábban forgalomkorlátozásokat vezettek be az őszre.

(Forrás: The Guardian, képek: Unsplash)

forgalom | london | Erzsébet királynő | heathrow | temetés

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram