Close
Kreatív, humoros, ízléses művész, vagy nyálcsorgató kéjenc – Dokumentumfilm Helmut Newtonról

Kreatív, humoros, ízléses művész, vagy nyálcsorgató kéjenc – Dokumentumfilm Helmut Newtonról

Öntörvényű feminista, aki a nőket mindig hatalmi pozícióban ábrázolta, vagy szenzációhajhász kéjenc, aki szexuális tárgyként mutatta be az összes, lencsevégre kapott hölgyet? Helmut Newton neve nemcsak a divat- és reklámfotók területén legenda, portréban és művészi aktban is zseniális alkotásait jegyzik. The Bad and the Beautiful címen hamarosan dokumentumfilm debütál a legendás berlini fotográfus életéről, szakmai botrányairól. 

Hihetetlen, hogy eddig még nem dolgozták fel Helmut Newton kalandos, drámával jócskán megtűzdelt életét. Menekült a náci Németországból, Szingapúrban két hétig bírta a helyi lapnál fotóriporterként, mert tehetségtelenségre hivatkozva eltanácsolták, nem sokkal később a világ leghíresebb divatfotósává vált. Nyolcvanhárom évesen, Los Angelesben egy autóbaleset következtében vesztette életét. Elképesztő örökséget, legendákat hagyott maga után.

A The Bad and the Beautiful című dokumentumfilmet egy kedves barátja, Gero von Boehm filmrendező narrálja, és minden olyan provokatív téma megjelenik benne, amire számítanánk. Von Boehm szerint barátja munkássága mindig szélesvászonra kívánkozott.

Newton baráti viszonyt ápolt a szupermodell-generációval, a divatvilág nagyjaival, megannyi filmcsillaggal is. Grace Jones, Isabella Rossellini, Claudia Schiffer, Anna Wintour – hogy néhány nagy nevet említsünk, mind szerettek vele dolgozni, még akkor is, ha elsőre tartottak tőle.

Rossellini például így nyilatkozott róla: “Az első közös fotózásunk előtt tele voltam félelemmel és előítélettel. Egy szexuális ragadozó helyett azonban egy karizmatikus idős úrral találkoztam, akinek egyedüálló és elbájoló a humora.”

A film július 24-én debütál Németországban, a magyar művészmozis bemutatókról még nincs információnk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

berlin | fotós | helmut newton | the bad and the beautiful | divatfotó

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram