Close
Hétvégén Ikarus-élménybuszozni is lehet Ferihegyen

Hétvégén Ikarus-élménybuszozni is lehet Ferihegyen

Ikarus autóbuszok mutatkoznak be a hétvégén az Aeroparkban, az érdeklődők mintegy negyven buszt, köztük oldtimer járműveket is láthatnak a ferihegyi repülőmúzeumban. A kiállítás mellett élménybuszozást is szerveznek az Aeropark és az 1-es Terminál között.

Szombaton és vasárnap a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK), a Közlekedési Múzeum, a Volánbusz Zrt. és számos partnere a magyar járműgyártás és közlekedéstörténet meghatározó autóbuszait vonultatja fel a repülőtéri múzeumban.

Látható lesz többek között Ikarus 55-ös, Ikarus 250-es, Ikarus C56, Ikarus 955 és jobbkormányos Ikarus 480-as is.

A kétnapos találkozón egy negyven járműből álló flotta mutatkozik be. A statikus kiállítás mellett mindkét napon látványos Ikarus-felvonulást rendeznek az Aeropark–Vecsés–Ecser–Aeropark útvonalon. Idén is lesz Ikarus Talkshow, ahol a szervezők bemutatják a legnépszerűbb típusok történetét és nemzetközi karrierjét. A magyar autóbuszgyártás legendás alakjaival a világsikert elért típusok születéséről, tervezéséről beszélgetnek a rendezők. Az is kiderül, hogy milyen kalandos módon sikerült egy-egy ikonikus járművet megmenteni és üzemképessé tenni az utóbbi években.

A hétvégén a Volánbusz Ikarus 55 Lux autóbusza teljesít ingajáratot a Népliget és az Aeropark között, a járatok a repülőmúzeum felé kétóránként közlekednek. Napközben az LKK autóbuszai reptérlátogatást teljesítenek, valamint sétarepülésre viszik az előzetesen regisztrált utasokat az idén hetvenéves terminálról a világ egyetlen repülőképes Li–2-esére, melyet a Goldtimer Alapítvány üzemeltet. Vasárnap autós-utazós dalokkal érkezik az Aeroparkba az énekes-légiutaskísérő Józsa Tamara.

A programon kiállított járműveket, valamint a repülőgépek fedélzetét a Magyar Turisztikai Ügynökség útmutatásai alapján takarítják és folyamatosan fertőtlenítik. Zárt térben csak meghatározott létszámú látogató tartózkodhat egyszerre.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Fortepan/Kurutz Márton, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum)

 

légiközlekedési kulturális központ | ajánló | ferihegy | túra | autóbusz

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram