Nagyot újít a kedvenc budapesti tetőteraszunk

Szemléletváltás a High Note SkyBarban: az Aria Hotel tetőterasza hétvégente reggelivel, esténként vacsorával erősít.

Noha a járvány súlyos csapást mért a hazai idegenforgalmi-szektorra, az üzleti modell megújításának és új sztenderdek bevezetésének köszönhetően az Aria Hotel Budapest átvészelte az elmúlt fél évet. Nyáron a szigorú egészségügyi intézkedések betartása mellett limitált formában megnyílt a szálloda tetőbárja, a High Note SkyBar, ahol az ősz folyamán a hétvégeken már reggelivel, esténként pedig Jóvér Ferenc séf és csapata által összeállított vacsoramenüvel várják a kikapcsolódni vágyókat.

A világ legjobbjának választott luxus butikhotel számára a vendégek egészsége és biztonsága a legfontosabb, de a változások ellenére a Bazilika kupolájára és Budai Várra is pazar kilátást nyújtó koktélbár továbbra is felejthetetlen élmények helyszíne.

"Az ősz elején bevezetett határzár miatt az eddiginél is nehezebb helyzetbe került a szállodaipar, a túléléshez szemléletváltásra, nyitottságra van szükség, alapjaiban kell átalakítani most a működésünket. A lokális piacra, a hazai vendégek kiszolgálására kell fókuszálni. Ezért is bővítettük ki a High Note SkyBar gasztronómiai kínálatát, így nemcsak laza esti koktélozásra, de családi reggelire és meghitt vacsorára is betérhetnek hozzánk. Ezzel végre megvalósítjuk azokat a terveinket, amelyek választ adhatnak a válság kihívásaira. A vendégek biztonságban érezhetik magukat nálunk, hisz a magyar szakmai szervezetek egészségügyi ajánlásait, a nemzetközi tapasztalatokat, és a New York-i központunk tanácsait figyelembe véve alkottuk meg saját higiéniai protokollunkat" – mondja Lukács István, a Library Hotel Collection csoporthoz tartozó Aria Hotel Budapest igazgatója.

A Condé Nast Traveler által 2018-ban a világ tíz legjobb tetőterasza közé beválasztott High Note Skybar ősszel is biztonságosan látogatható a szigorú egészségügyi előírásoknak köszönhetően. Hétvégenként 8–12 óra között reggeli ajánlattal várják a vendégeket, akik a friss péksütemények, felvágott- és sajtválogatás mellett olyan specialitások közül választhatnak, mint a balzsamecetes koktélparadicsommal és rukkolával tálalt a Croque monsieur, vagy a skandináv ízeket idéző házi lazac gravlaxszal, barna magvas kenyérrel és kapros savanyított kígyóuborkával kísért tojásrántotta.

Az energikus napkezdéshez tökéletes választás lehet a házi granola vagy a friss, szezonális gyümölccsel gazdagított bircher müzli. Az édesszájúak számára kihagyhatatlan a High Note SkyBar krémsajtos-brandys öntettel és pekándiós karamellropogóssal megbolondított fahéjas tekercse, amely pillanatok alatt a budapestiek kedvence lehet.

Bár az Aria Hotel Budapest utcafrontján működő Liszt Étterem nyitására még várni kell, esténként már élvezhetjük Jóvér Ferenc séf és csapatának szezonális alapanyagokból készülő fogásait. A kacsa- és csirkemáj parfait a füge chutney-tól és tokaji zselétől lesz tökéletes, míg a barna vajon pirított csicsókához törökmogyoró és zellerpüré dukál.

Paszternákpüré és kelkáposzta kíséri a pirított jérce terrine-t, a sárga cékla és a zsendicés-spenótos „rétes” pedig az egyiptomi dukkah fűszerrel sült kacsamell tökéletes társa. A vacsorát a helyszínhez méltó csoki mousse-szal vagy fagyival ajánlott befejezni.

brunch | vacsora | aria hotel | reggeli | koktél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom