Close
Még a legelvetemültebb sci-fik is visszafogottak ehhez a kínai toronyegyütteshez képest

Még a legelvetemültebb sci-fik is visszafogottak ehhez a kínai toronyegyütteshez képest

Kilencvenkilenc torony fog lebegni Kínában, ha ez a hihetetlen terv megépül.

Finoman szólva is grandiózus terv az, amit Fudzsimoto Szószuke japán építész álmodott meg a kínai Sencsen városánál található öbölbe.

A tervező és csapata egy 268 méter magas építmény vízionál, ami csak távolról tűnik egy konstrukciónak, egyébként különálló tornyok alkotják; felülnézetből olyan, mintha kilencvenkilenc önálló sziget lebegne a levegőben.

A szerkezet a vizet imitálja: a szerkezet is úgy fog kinézni, mintha egy megfagyott, óriási csobbanást látnánk. Az építmény nem csupán látványosság lesz; a tornyok tetején kiállítóterek, kávézók és kilátók is a közönség rendelkezésére áll majd.

Még több csodás építészeti remekműben merülnél el? Akkor mutatjuk, mik vettek le mostanában a lábunkról: például ez a kolostorból átalakított, elképesztő hotel a Garda-tónál, ez az ezeréves umbriai kastélyszálló, amit élőben is láttunk és elállt a szavunk, ez a corten acéllal burkolt, csodálatos ház, de őszintén szólva Vajna Timi kétmilliárdos hollywoodi álomvillájába is azonnal beköltöznénk.

(Forrás: Designboom)

építész | torony | dizájn | japán | sencsen

FOLYTASD EZZEL

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

A víztükörre reflektál gyönyörűen ez az izgalmas, fejjel lefelé fordított alpesi hotel

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram