Close
Hitelfelvétel felelősséggel – autóhitel kalkulátorral

Hitelfelvétel felelősséggel – autóhitel kalkulátorral

Amikor úgy döntünk, hogy új autót vásárolunk, gyakran előfordul, hogy nem áll rendelkezésünkre a vételár teljes összege. Ebben az esetben lehetőségünk van kölcsönt felvenni, azonban fontos, hogy mindig alaposan gondoljuk át pénzügyi döntéseinket. Ebben nyújtanak gyors és ingyenes segítséget az internetes hitelkalkulátorok.

Ezért kell megfontolnunk a hitelfelvételt

Autóvásárláskor nem elég az, ha kiválasztjuk a nekünk tetsző típust és kivitelt. Ha pénzügyi segítségre van szükségünk, előre kell gondolkodnunk. Bármilyen hitelt veszünk fel, hosszú évekig tartó kötelezettséget vállalunk. Ha nem vagyunk tisztában az anyagi lehetőségeinkkel, előfordul, hogy túlvállaljuk magunkat. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy elveszítjük a hitelből megvásárolt autót vagy akár egyéb ingóságainkat is.

Ha azonban utánajárunk annak, hogy mennyi időre és milyen összegben veszünk anyagi terhet a nyakunkba, elkerülhetjük ezt. Egy megbízható autóhitel-kalkulátor pillanatok alatt megmutatja, mekkora kockázatot jelent számunkra a hiteligénylés.

Hogy működik az internetes autóhitel-kalkulátor?

Ezek a számlálók rendszerint könnyen kezelhető internetes felületen találhatóak. Néhány adat megadásával a kalkulátor azonnal kiszámolja, hogy milyen törlesztőrészletekre és járulékos költségekre számíthatunk. Ki kell választanunk elsőként, hogy milyen típusú gépjárművet szeretnénk vásárolni. Lehetőség van személyautók, tehergépjárművek vagy akár motorbiciklik kölcsönnel történő vásárlására.

A következőkben meg kell adnunk a kiválasztott jármű gyártási évét és a hiteligénylés részleteit. Vagyis hogy mekkora hitelösszegre van szükségünk, és milyen hosszú futamidő alatt kívánunk törleszteni. Ha ezek az információk a kalkulátor rendelkezésére állnak, azonnal ki is számolja a kölcsön törlesztőrészleteit. Emellett a teljes hiteldíjmutató, azaz a THM összegét is megtudhatjuk.

Az autóhitel nem is mindig hitel

Annak ellenére, hogy már 2014 óta nem létezik hazánkban a klasszikus autóhitel jogintézménye, amikor az autó még fedezetet is jelentett a hitelhez, a köznyelv máig használja a kifejezést. Gépjármű vásárlása esetén jelenleg két út áll a vevők előtt. A szabad felhasználású személyi kölcsön igénylése, illetve a lízing.

Az utóbbi egy járműspecifikus pénzügyi fogalom. Valóban sokban hasonlít a hagyományos hitelre. Az alapvető különbség a megvásárolt jármű tulajdonosának személyében van. Az autólízing esetén az adásvételi szerződés megkötésével a vevő nem válik tulajdonossá. Az ő birtokába kerül azonban az autó, így azt korlátlanul használhatja és őt is jegyzik be üzembentartóként a forgalmi engedélybe. A tulajdonos azonban az a pénzintézet lesz, akivel a vevő lízingszerződést kötött. Vagyis aki a kiegészítő anyagi forrást biztosította.

A tulajdonos csupán a vevő használatára bocsátja a gépjárművet, rendszeresen fizetendő lízingdíj fejében. A vevő a lízing lejártával válik az autó tulajdonosává, amennyiben megfelelően teljesít.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A LED mennyezeti világítással így teremthetők minőségi fényviszonyok
A domain és logó szerepe egy vállalat arculatának a kialakításakor
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom