Hogy lehet egy ház ennyire légiesen elegáns és ridegen brutális? Így!

Az ellentétek vonzásának törvénye úgy működik ebben a mexikói villában, ahogy azt a nagykönyvben megírták.

Beton csigalépcső ível át ezen a bámulatosan szép és egyedi villán, melyet a Yucatán-félszigeten építettek, a burjánzó Sian Ka'an trópusi erdő szélén. Az 1987 óta UNESCO világörökségi területként nyilvántartott erdő egyórányi autóútra fekszik Tulumtól, és három szekcióra osztották: ez a villa azon a parti részen épült, ahol szabad fenntartható lakóépületeket építeni. Nos, a Casa Bautista egy ilyen projekt, méghozzá a mexikói Productora építészstúdió jóvoltából.

A ház építésekor szinte semmit sem romboltak le az erdőből, a házat pedig kizárólag nap- és szélenergia látja el. A villa kereszt alakú oszlopokon áll, így az alatta lévő, törékeny ökoszisztéma sem sérült, valamint a megemelt épületből csodás a Karib-tenger és az erdő látványa.

A tetőtéren csodás lounge-részt alakítottak ki, és mintha nem lenne így is elég luxus, egy tetőtéri medencét és egy jacuzzit is odatettek. Az egész házhoz amúgy egy nagyon okos zárómegoldás is tartozik: gyakorlatilag egy hermetikusan lezárt dobozzá tud alakulni, ha épp hurrikán jönne, ami ezen a területen elég gyakori. Az alsó szinten pedig további két hálószobát, egy fürdőt, egy raktárat és egy barkácsszobát alakítottak ki – a raktárban tartják a kajakokat és egy csónakot.

A nyitott konyha egy tágas étkezőhöz és nappalihoz csatlakozik, emellett négy háló, három fürdő és egy nagy hálószoba az első emeleten. Ehhez csatlakozik egy háromemeletes, silóra emlékeztető, furcsa betoncső, amit egyfajta meditációs állomásként vagy otthoni irodaként lehet használni.

Kérnénk itt egy nyarat!

Ez is érdekelhet:

Ezek Horvátország leggyönyörűbb, titkos tengerpartjai

Tíz fantasztikus és kevéssé ismert horvát tengerpart, ahol garantáltan nem nyom össze a naptejfelhőben úszó turistainvázió. Íme!

(Fotók: Onnis Luque) 

luxusvilla | iroda | beton | unesco | ház

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom