Close
Hogy lehet egy ház ennyire légiesen elegáns és ridegen brutális? Így!

Hogy lehet egy ház ennyire légiesen elegáns és ridegen brutális? Így!

Az ellentétek vonzásának törvénye úgy működik ebben a mexikói villában, ahogy azt a nagykönyvben megírták.

Beton csigalépcső ível át ezen a bámulatosan szép és egyedi villán, melyet a Yucatán-félszigeten építettek, a burjánzó Sian Ka’an trópusi erdő szélén. Az 1987 óta UNESCO világörökségi területként nyilvántartott erdő egyórányi autóútra fekszik Tulumtól, és három szekcióra osztották: ez a villa azon a parti részen épült, ahol szabad fenntartható lakóépületeket építeni. Nos, a Casa Bautista egy ilyen projekt, méghozzá a mexikói Productora építészstúdió jóvoltából.

A ház építésekor szinte semmit sem romboltak le az erdőből, a házat pedig kizárólag nap- és szélenergia látja el. A villa kereszt alakú oszlopokon áll, így az alatta lévő, törékeny ökoszisztéma sem sérült, valamint a megemelt épületből csodás a Karib-tenger és az erdő látványa.

A tetőtéren csodás lounge-részt alakítottak ki, és mintha nem lenne így is elég luxus, egy tetőtéri medencét és egy jacuzzit is odatettek. Az egész házhoz amúgy egy nagyon okos zárómegoldás is tartozik: gyakorlatilag egy hermetikusan lezárt dobozzá tud alakulni, ha épp hurrikán jönne, ami ezen a területen elég gyakori. Az alsó szinten pedig további két hálószobát, egy fürdőt, egy raktárat és egy barkácsszobát alakítottak ki – a raktárban tartják a kajakokat és egy csónakot.

A nyitott konyha egy tágas étkezőhöz és nappalihoz csatlakozik, emellett négy háló, három fürdő és egy nagy hálószoba az első emeleten. Ehhez csatlakozik egy háromemeletes, silóra emlékeztető, furcsa betoncső, amit egyfajta meditációs állomásként vagy otthoni irodaként lehet használni.

Kérnénk itt egy nyarat!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Onnis Luque) 

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom