Holnap újranyit Budapest egyik kedvenc étterme

Régi és új favoritokkal, és vagány nyári élményekkel nyílik a MÁK szeptember 15-én!

A MÁK idén ünnepelte volna tizedik születésnapját, és ünnepelte is, csak a buli kicsit másképp sikerült a tervezettnél. A márciusi bezárás és két hónap szünet után a csapat fogta magát, lement a Balatonra, és egy food truckból mutatta be a MÁK-életérzést, részben egy teljesen új közönségnek.

A MÁK pop-up óriási siker volt, és jó hír, hogy aki lemaradt róla, az most pótolhatja. Szeptember 15-én Mizsei János séf és csapata újult erővel tér vissza megszokott helyére, a Vigyázó Ferenc utcába, hogy megmutassa: a budapestiekre hangolt skandináv gasztronómiának van létjogosultsága.

Mi változik? Semmi és minden. A konyha filozófiája töretlenül a skandináv gasztronómiai világnézetre épül: természetközeli gondolkodás, kortárs megoldások és feledhetetlen ízek jellemzik. A séf továbbra is kiemelten épít a helyi és szezonális alapanyagokra, valamint a fenntartható fejlődésre, távlati céljai között pedig a farm to table koncepció megvalósítása is előkelő helyen szerepel.

Az étlap struktúráját úgy találta ki, hogy kissé jobban megfeleljen a hazai vendégek szokásainak és elvárásainak: a vendégek ezentúl szabadabb kezet kapnak, és akár a degusztációs menü részleteit is ők állíthatják össze. A kínálat egyik legizgalmasabb része, hogy a nyáron emblematikussá vált balatoni ételek most éttermi környezetben és tálalásban is bizonyítanak. Szóval aki azt hitte, a MÁK-ban sosem fog lángost enni, az tévedett.

A MÁK ebédmenüje is átesett egy kis fazonigazításon, ezentúl egy bővebb étlapról választhatnak a vendégek, és a gyors üzleti ebédek mellett lehetőség lesz a ráérősebb, kötetlenebb élményekre ebédidőben is.

Az ünneplés tehát nem marad el. Már az is maga az ünnep, hogy egy ilyen bizonytalan időszakban a MÁK újra ki tud nyitni, és mind konyhai csapatával, mind a szervizzel a folytatásra tud koncentrálni. Szeptember 15-től tehát újra nyitva a MÁK, és ezzel újabb csúcshellyel gazdagodik a belvárosban nyitva tartó éttermek jelenleg visszafogott palettája.

mák | újranyitás | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom