Homlokzatok szigetelésére is népszerű anyag a kőzetgyapot

Az épületek homlokzatainak különféle természetes és mesterséges anyagokkal történő hőszigetelése elsősorban a komfort miatt fontos, azonban a rezsiköltségek mérséklése szempontjából sem elhanyagolható.

A kőzetgyapotot a nagy többség elsősorban a tetők, tetőterek hőszigetelése kapcsán ismeri, azonban napjainkban már a külső határolófalakra alkalmazott hőszigetelő rendszereknek is része. Természetes, azonban a legkedveltebb hungarocell vagy EPS szigetelőlemezeknél és rendszereknél költségesebb megoldást jelent. Hőszigetelő képessége, épületszerkezeti tulajdonságai miatt azonban mind többen döntenek mellette.

 

Amennyiben kiváló hőszigetelő anyagot keresel, és a természetes anyagokat részesíted előnyben az egészséges élettér kialakítása érdekében, válaszd a Premep.hu ásványgyapot szigeteléseket! Mi a különbség a kőzetgyapot és az ásványgyapot között? Mik a kőzetgyapot jellemzői? Milyen vastagságban szükséges alkalmazni a homlokzatokra?

 

Szigeteléssel a hőveszteség csökkentésére

 

Az egyes épületszerkezetek hővesztesége külön-külön is, és az épület egésze szempontjából is jelentős, és kihatással van az energiafogyasztásra, illetve a környezetre, ezért prioritás kell, hogy legyen új építés és korszerűsítés esetén is.

 

Számos szigetelőanyag közül választhatunk a szerkezetnek, illetve az igényeinknek, elvárásainknak, valamint költségvetésünknek megfelelően. A természetes szigetelőanyagok közül az ásványgyapot, azon belül is az üveg- és a kőzetgyapot a legelterjedtebb, azonban míg az előbbi csupán padlásfödémek, álmennyezetek, tetőtér-beépítések, válasz- és előtétfalak szigetelésénél, utóbbi homlokzati szigetelésként is használatos. A mesterséges szigetelőanyagok közül az EPS, illetve a lábazatokra használható XPS szigetelések a legnépszerűbbek.

 

Kőzetgyapot, a homlokzatok szigetelőanyaga

 

A bazaltkőből készült, környezetbarát kőzetgyapot tartós, kiváló hőszigetelő, hőtartó és jó akusztikai képességekkel bír, továbbá páraáteresztő, illetve gátolja a tűz terjedését, így kedvelt és keresett megoldás. Egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt magasabb ára ellenére is sokan választják.

 

Az előírásoknak megfelelően kivitelezett és a hőtechnikai számítások alapján megfelelő vastagságú kőzetgyapottal ellátott épületekben télen-nyáron kellemes klíma uralkodik.

 

Milyen vastag kőzetgyapot szükséges a homlokzatra?

 

A szükséges szigetelés vastagságát hőtechnikai számítások alapján kell meghatározni. Ehhez szükséges ismerni a falazat anyagát, a tervezett hőszigetelés paramétereit, valamint utólagos szigetelés, korszerűsítés kapcsán azt is, hogy mekkora megtakarítást tervezünk. Minél jobb minőségű, illetve minél vastagabb a hőszigetelés, annál több fűtési költséget takaríthatunk meg.

 

A kőzetgyapot hőszigetelés is csak rendszerben rakva és megfelelő minőségű kivitelezés esetén tudja a gyártó által mért értékeket szolgáltatni. 15 cm vastagságban rakva akár 30-40% rezsiköltséget is megtakaríthatsz.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom