Van egy város, ami egy ország és annak energiája összegyúrva egy kicsi gombócba

Hongkong egyszerre kicsi és óriás.

A dél-kínai metropolis kétségtelenül egyik a nagy emberi civilizációs gócpontoknak, olyan hely, amelynek történetén keresztül levezethető, mi történt a társadalmunkkal, kultúránkkal az elmúlt cirka kétezer évben. Kirill Neijzsmakov filmje szűk három percben, hyperlapse képekben ragadja meg egy város lelkét, ami sikerül is, és természetesen nem is, hiszen az igazán nagyszerű, grandiózus városokat nem lehet ennyiben megfogni, ahhoz könyvtárnyi irodalom kell, vagy egy éves albérlet. Amit viszont ebből a formátumból ki lehetett hozni, az szerintünk sikerült, és ez sem kis teljesítmény!

Ez is érdekelhet:

Sosem éreztük át ennyire Hongkong vérpezsdítő zenéjét

Egy melankolikus és egy nyers-darálós videó után ez a másfél perc minden eddiginél közelebb hozza a keleti metropoliszt.

hongkong | video | kína | város

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom