Close
Megszűnik a hőségriadó, ahogy eddig ismertük

Megszűnik a hőségriadó, ahogy eddig ismertük

Változtat a veszélyjelző rendszerén az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azért módosítottak a korábbi gyakorlaton, hogy egyértelművé tegyék, a hőségriasztást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vezetője, az országos tisztifőorvos rendeli el, figyelembe véve a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, veszélyjelzéseit.

 

A figyelmeztető előrejelzéseket ezentúl hőség helyett magas középhőmérsékletre adják ki.

A jövőben magas hőmérsékletre vonatkozó elsőfokú figyelmeztetést akkor adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi vármegyének megfelelő területen legalább egy napig 25 és 27 fok között várható. Második szintűt akkor, ha a napi középhőmérséklet  27 és 29 fok között várható, a legmagasabb szintűt pedig akkor, ha 29 fok fölött várható.

A Meteorológiai Szolgálat egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy közeleg az idei szezon első hőségperiódusa.

Ha felfrissülést keresel a nagy melegben, ezek az ételek garantáltan segítenek, de még jobb, ha el tudsz menekülni egy kellemes hőmérsékletű helyre. Mi például ebben a városban nagyon jól el tudnánk bújni a hőség elől.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

 

hőhullám | figyelmeztetés | hőségriadó | kánikula | hőség

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram