Close
Gleccserek vájta tavakból és izgalmas kanyonokból merít erőt ez az idahói ház

Gleccserek vájta tavakból és izgalmas kanyonokból merít erőt ez az idahói ház

Az idahói Payette-tó mellett, sziklák és sűrű növényzet között fekszik ez a pazar villa, amely szürke tetőszerkezete és domináns fakülseje révén olyan, mintha csak az anyatermészet szülte volna ide.

Idaho híres természeti értékeiről és földrajzi adottságairól.

Hósipkával borított hegycsúcsok, zuhatagok, gleccserek által kivájt tavak s meredek lejtők, kanyonok tarkítják a tájat.

Innen nézve cseppet sem meglepő, hogy Idahót gyakran csak „drágakő-államnak” becézik,

ahogyan az sem, hogy a Payette-tó mellett található házat úgy próbálták megalkotni, hogy az teljesen összhangban legyen a természettel.

Minden szoba kiterjedt kilátást biztosít az acélkeretes ablakokon át a tóparti környezetre, a beton, cink és tikfa fémjelezte külső az enteriőrben nem sokat veszít hangulatából. A ház bár jól eldugott, könnyen megközelíthető sétautakon, a toronymagas tűlevelű fák között. Csak tudni kell, hogy hol keressük.

Az államot egyébként megannyi nemzeti park és emlékhely gazdagítja. A City of Rocks National Reserve látványos gránitormokat és sziklaképződményeket vonultat fel, a Craters of the Moon National Monument esetében pedig érdemes megemlíteni, hogy

a festőien elhelyezkedő kráterek holdbéli tájakra emlékeztetnek,

amelyek számos sivatagi növénynek és állatnak otthont adnak.

A Hagerman Fossil Beds National Monumentben pedig a világ leggazdagabb kövületgyűjteményét találhatjuk meg,

a fosszíliák a pleisztocén jégkorszakból származnak, azaz három-négy millió évesek. Így Idahót tényleg érdemes lehet felírni a bakancslistánkra.

Ez is érdekelhet:

ház | nagy sztori | idaho | ingatlan | Payette-tó

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram