Close
Már nem érdemes szállást keresni a hosszú hétvégére a legnépszerűbb hazai helyeken

Már nem érdemes szállást keresni a hosszú hétvégére a legnépszerűbb hazai helyeken

Elfogytak a szálláshelyek az ünnepi hosszú hétvégére a legnépszerűbb szálláshelyeken, amelyek az idén Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest – közölte a Szallas.hu.

A portál adatai szerint egyre népszerűbb a főváros a magyar vendégek körében, a napi bejövő foglalásokat már Budapest vezeti:

a háromnapos pihenő közeledtével több Budapestre szóló foglalás érkezik, mint Siófokra.

A közlemény szerint a Balatonon egy főnek az ünnepi hétvégén átlagosan tizenkétezer forintba, a fővárosban és térségében tizenegyezer forintba kerül egy éjszaka, országos átlagban pedig tízezer forintba. A cég adatai alapján a fővárosban átlagosan tizenhat százalékkal, a Balatonon és országosan pedig körülbelül kilenc százalékkal drágultak meg a szállásárak éjszakánként egy fő részére tavalyhoz képest.

Átlagosan három éjszakára és három főre foglalnak a vendégek. Apartmant a vendégek harmada választott, hotelben a turisták huszonhét százaléka száll meg. Minden ötödik foglalás vendégházba szól, panzióba tizenöt százaléka. Wellness-szállásra minden ötödik vendég voksolt.

Régiós szinten tarolt a Balaton, a hosszú hétvégi foglalások harmada ide szól. Észak-Magyarország (15,7 százalék), Nyugat-Dunántúl (10,8 százalék) és Észak-Alföld (10,7 százalék) települései iránt is fokozott az érdeklődés. A dobogón kimagasló városok mögött Eger, Hévíz, Balatonfüred, Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs sorakoznak a népszerűségi listán.

A Balatonon a Szallas.hu 4660 partnere közül már csak negyvennyolc szabad találat van, Siófokon pedig mindössze hat. Hajdúszoboszló 637 szállása közül csak két elérhető. Eger 420 szálláslehetőségéből már csak négy vár gazdára.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

hosszú hétvége | ünnepi | betelt | szállás

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom