Close
Sokaknak segítenek a budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton

Sokaknak segítenek a budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton

Mintegy 1500 menekülőnek segítettek a humanitárius tranzitponton kedden – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) szerdán a kormányhivatali portálon.

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton kedden 1464 menekülőnek segítettek az ott dolgozó munkatársak. Az éjszakát 220 ember töltötte a létesítményben.

A csaknem 4400 négyzetméter alapterületű BOK csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internetelérhetőséget biztosítanak a segítségre szorulóknak.

A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárt üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket. A tranzitpontról továbbutazók számára a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, valamint a Liszt Ferenc repülőtérre különbuszokkal biztosítják az eljutást, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában.

(Forrás: MTI)

budapest | magyarország | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram