Close
Húsgolyó, ahogyan még sosem készítetted – Két recept egy ételre

Húsgolyó, ahogyan még sosem készítetted – Két recept egy ételre

A húsgolyó igazi jolly joker fogás arra az esetre, ha ennénk valami finomat, de nincs sok időnk a konyhában főzöcskézni. A klasszikus változat helyett most két olyan receptet mutatunk, melyek teljesen új megközelítésbe hozzák kedvenc fogásunkat.

Indiai húsgolyó

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • ½ csésze őrölt mandula
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 evőkanálnyi friss korianderlevél apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • ¾ teáskanál őrölt fekete bors

A chutney-hoz:

  • 1 csészényi friss korianderlevél durvára vágva
  • ¾ csésze friss mentalevél apróra vágva
  • 1 közepes paradicsom felkockázva
  • fél vöröshagyma apróra vágva
  • 60 ml víz
  • 60 ml frissen facsart lime-lé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál csilipaszta

Elkészítése:

  1. A chutney-hoz az összes hozzávalót a turmixgépbe tesszük, és pesztó állagúra pürésítjük, majd félrerakjuk.
  2. A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, majd a masszából kis húsgombócokat formázunk. Rásorakoztatjuk a tepsire, és 15 perc alatt készre sütjük. A chutney-val kínáljuk.

Forró krémlevesbe bújt húsgolyó

Hozzávalók a húsgolyóhoz:

  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 60 ml tej
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 fokhagymagerezd, apróra vágva
  • só, bors

Hozzávalók a krémleveshez:

  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 zacskó bébi sárgarépa
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • alaplé
  • 1 teáskanálnyi majoránna
  • 1 teáskanálnyi bazsalikom
  • só, bors
  • felkarikázott újhagyma a tálaláshoz
  • 1 doboz főzőtejszín

Elkészítése:

  1. A húsgolyókhoz minden alapanyagot egy tálba teszünk, összekeverjük, majd formázzuk.
  2. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a bébirépát. Felöntjük alaplével, majd sózzuk, borsozzuk, ízlésünk szerint fűszerezzük.
  3. Óvatosan beletesszük a húsgolyókat, és addig főzzük, amíg a burgonya és a húsgolyó tökéletes nem lesz. Ekkor kiemeljük a levesből a húsgolyót, a levest pürésítjük, majd behabarjuk a főzőtejszínnel. A gombócokat visszatesszük, újra felforraljuk, majd újhagymával megszórva kínáljuk.

(Fotók: Getty Images)

gyors recept | recept | indiai húsgolyó | krémleves | húsos étel

FOLYTASD EZZEL

Idén is magyar szállodáé a világ egyik legjobb reggelije

Őszi ízek nemzetközi színvonalon – Megkóstoltuk az Axis új menüjét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom