Close
Nem szeretjük, úgyhogy inkább lelépünk – Öt utazási tipp januárra

Nem szeretjük, úgyhogy inkább lelépünk – Öt utazási tipp januárra

Legyünk őszinték: a január szívás. Már kinyitottuk az összes ajándékot, de még tart a szilveszteri másnap, hiányzik a december végi ünnepi tespedés, az iroda visszaváltozott szürke hétköznapivá, és akkor még nem ártana elkezdeni megvalósítani az újévi fogadalmakat. Nagyon nehezen vesszük rá magunkat bármire is, úgyhogy a megoldás egy random januári vakáció lehet, amihez ajánlunk öt lehetséges alternatívát a trópusoktól a havas hegycsúcsokig. 

Lanzarote

A Kanári-szigetek téli napfürdőzős ajánlatára mindig lehet számítani. Ha pedig skippeljük az olykor zsúfolt resortokkal teli keleti oldalát, sokkal bensőségesebb élményt kaphatunk – például Lanzarotén. Ehhez nagyban hozzájárul a sziget legismertebb lakójának, az építész, szobrász és festő Cesar Manrique-nek a munkássága, aki átformálta a tájképet, és fejlesztéseinek köszönhetően egységes stílusú épületek állnak mindenfelé. Lanzarote fő látnivalója a Timanfaya Nemzeti Park, melyet egy évszázadokkal korábban kitört vulkán különlegesre formált; itt szó szerint érezhetjük a föld alatti vulkanikus tevékenységet, és olyan érzésünk támad, mintha a Holdon sétálnánk.

A számtalan egzotikus program a tökéletes januári vakációhoz közelít: ilyen Cueva de Los Verdes barlangja, a Jardin de Cactus, azaz a Kaktuszkert, ahol a világ minden tájáról érkezett, ezernél is több színes kaktuszban gyönyörködhetünk, a Museo Atlántic búvárparadicsoma, vagy a szörfözéshez tökéletes Famara partszakasza.

Barbados

Tengerpart, evés, ivás, tánc, majd az egészet kezdhetjük újra. Rihanna szerint így néz ki Barbadoson a tökéletes nap, és lehet szeretni vagy utálni az énekesnőt, de az biztos, ebben igazat adhatunk neki.

Persze nem csak a nyugati parti bulizónája miatt érdemes úti célnak választani az Atlanti-óceán hullámai által simogatott karibi szigetet.

A szépséges korallzátonyokkal teli csendesebb keleti oldalán békés harmóniára lelhetünk az egykori cseresznyefákról elnevezett Cherry Tree Hillben, a sziget legmagasabb pontján, a Hillaby hegyen letaglózó panoráma fogad, az északi Vadvilág Rezervátumban pedig saját környezetükben figyelhetünk meg olyan ritkán látható állatokat, mint a híres zöld majmok.

Val d’Isere

Miután vége az újévi őrületnek és az iskolai vakációnak, a január elejétől szellősebbé váló lejtőkkel megérkezik a szezon legjobb időszaka. Val d’Isere hosszú ideje az európai síterepek egyik legbiztosabb pontja, hiszen az olimpiakompatibilis pályáktól a Michelin-csillagos éttermekig mindene megvan, ráadásul a város rendkívül sokat fejlődött a mögöttünk hagyott öt esztendőben.

Ennek kétségkívül legerősebb bizonyítéka a jövő decemberben nyíló Le Refuge de Solaise, ami 360 fokos panorámával, kiváló étteremmel, napfényes terasszal és gyógyító spával kényezteti a lesiklásban kellemesen elfáradt vendéget.

Bruges

A belgiumi város egyik legjobb tulajdonsága, hogy évszaktól független vonzerővel bír, tehát télen ugyanolyan attraktív tud lenni, mint nyáron.

A dermesztő esték kiváló ürügyet szolgáltatnak arra, hogy a történelmi helyeket érintő séták után beüljünk valahová melegedni, miközben kiváló belga söröket kortyolgatva beszéljük át az aznapi élményeket.

Lesz mit: a macskaköves utcák, a nyugodt csatornák, a középkori házak, a zsizsegő piacterek, a szendergő parkok és a hangulatos éttermek elegye egy egészen idilli világba röppentenek.

Belize

Forró és párás, az eső néha vigasztalhatatlanul sokáig esik, alkalmanként viharokkal meg hurrikánokkal támad a természet, de ez ne tántorítson el senkit a Közép-Amerika keleti részén található apró trópusi országtól.

A negyed magyarországnyi Belize kristálytiszta tengerével, maja romjaival, pálmafákkal átölelt homokos strandjaival, kifestőkönyvbe illő természeti csodáival és egészen ritka állományú állatkertjével együtt igazi álomszerű helynek tűnik.

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom